Fem insläppta på åtta matcher

Den stora derbydagen närmar sig med stormsteg. Det är inga derbyn i ordets rätta bemärkelse, två lag från samma stad. Distriktsderby kan man väl kalla det. Hur som helst utspelas två laddade matcher på onsdag. Själv är man på semester då, ska kolla in djuren i Lycksele, men förhoppningsvis kan man följa båda drabbningarna på vår hemsida.

Sollefteå GIF verkar vara oerhört starka i år. Man släpper knappt in några mål, fem på åtta matcher, och framåt har man snittat 3.5 mål per match. Skulle bli mycket överraskad om det inte blir nionde raka trepoängaren på lördag. Sollefteå möter nästjumbon Umedalen borta.

Friska Viljor är det lag i mellersta trean som ligger närmast Sollefteå i tabellen. FV:s segersvit sprack senast mot Frånö. Erik Olofsson räddade en poäng efter att ha skruvat in en hörna! Innan den stora matchen på Nipvallen på onsdag ska FV spela ett riktigt derby. Mot Gottne i kväll. Läge för 500 åskådare på Skyttis? För första gången möts lagen i division 3. Gottnes rutinerade mittfältare Martin Sjöblom, tidigare i FV under sju säsonger, är tokladdad.

Det är säkert en speciell match för Gottnetränaren Andreas Elfving som varit spelare och tränare i Friska Viljor. En tränare med hett humör som kan tappa fattningen ibland. Den 20 år äldre FV-tränaren Lars-Gunnar Eriksson har också ett hetsigt temperament. Pratade med Martin Sjöblom häromdagen som haft Elfving som tränare i både FV och Gottne. ”Elfving vill få fram så oerhört mycket, ibland kan det vara svårt att förstå och ta in allt. Han är otroligt noggrann och brinner för det här”, sa Sjöblom om Elfving.

När Anundsjö och Härnösand stött på varandra de senaste åren har lagen legat på övre halvan. Annorlunda inför onsdagens möte på Olympia i Bredbyn. Härnösand ligger på nedre halvan av division 2 Norrland. HFF tar sig an tvåan Ånge hemma på lördag. Fyran Anundsjö åker till Piteå för att möta serieledarna. Piteå besegrade Ånge borta med 4-0 i förra omgången. Förlust för Anundsjö och man är åtta poäng efter Piteå.

Tar Härnösand full pott på sina två sista matcher innan sommaruppehållet och Anundsjö torskar mot Piteå skiljer bara en poäng mellan de ångermanländska lagen.

Nu tar jag lite ledigt från bloggen. Ha en härlig sommar!

Publicerat av

Sören Häggkvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *