Aftonbladets modeexpert Nina Johansson betygsätter åtta matchställ i Ångermanland

Modeexperten på Aftonbladet Nina Johansson betygsätter åtta matchställ i

Nina Johansson skriver exklusivt för fotbollsbloggen 90 minuter. Här bedömer hon matchställen för de åtta bästa fotbollslagen i Ångermanland. Bild: Aftonbladet/arkiv.

Ångermanland.

Betygsskalan är 1-5.

Obs! Klicka på bilderna för större format.

 

 

Själevads IK                     

 

Betyg:           2

Först och främst: grattis till så många sponsorer, de är bra att ha! Med det sagt – ta bort alla loggor! Det kan man förstås inte, men man skulle ju önska för Själevad har så många som vill sponsra att man knappt längre ser färgen på matchstället. Men jag kan skönja att designen är helt ok, är rätt förtjust i den ”sneda kragen”. Hade dock valt vita shorts hellre än svarta.

 

Friska Viljor FC

Betyg:           3

Älskar att man tryckt lagets namn med stora feta bokstäver mitt på bröstet. Det är inget snack om vilka det här gänget är – det andas självförtroende och styrka. Coolt! Synd att man inte gjort som Frånö och gjort alla loggor i en färg, då hade det här varit en toppkandidat.

 

Gottne IF

 

Betyg:           3

Härlig passform!! Eventuellt är tröjan liiiite lite för tajt, ser nästan ut som Uruguay-tajt och då har man gått lite för långt. Även om det är snyggt med kroppsnära så vill man kanske inte alltid se bröstvårtorna på spelarna…eller? Nåväl, stället i sig är snyggt med vit tröja till gröna färger, vitt är alltid elegant. Synd bara, återigen, på logga-overload i tusen olika färger.

 

Frånö SK

 

Betyg:           3

Det här stället hade varit tusen gånger snyggare i passform á la Gottne. Ränderna är urläckra och sponsor-loggorna har fått anpassa sina färger efter klubbens färger. Helt rätt. I stort sett har man gjort alla rätt, synd då att passformen och storleken är helt åt hel…te…

 

Härnösands FF                 

 

Betyg:           3

Förstår inte riktigt vitsen med de enorma vita ”svettfläckarna” i sidorna på ärmarna. Ser väldigt konstigt ut. I övrigt är det ett ganska klassiskt fotbollsställ, varken mer eller mindre. Man har jobbat bra med sina sponsorer och satt dem på strategiskt bra ställen. Well done!

 

Höga kusten

 

Betyg:           4

Här har man fått en hyfsad balans mellan färg, form och företagsloggor. När man får till det sådär att alla loggorna är i en färg så stör de ju inte över huvud taget, önskar att fler företag förstår fördelarna med det. Gillar också den röda färgtonen, en elegant ton som skapar en känsla av djup.

 

Sollefteå GIF                    

 

Betyg:           4

Precis som Anundsjö har man valt en helfärgad profil och jag gillar det mer och mer. Man har också arbetat smart med sponsorerna och hela dressen ser välplanerad och bra ut. Så egentligen enda anledningen till att man inte drar hem vinsten i denna sammanställning är att jag inte är så förtjust i det vita ”V-et” mitt på bröstet. Vad ska det vara? En halt vinge?

 

Anundsjö IF

 

Betyg:           5

And the winner is… det här var ju kanonfint! Enhetligt, enkelt och utan krusiduller. Snyggt att man har hållit sig till en färg hela vägen, det blir en snygg profil och nu ser ni vad jag menar när jag tjatar om att göra alla sponsorloggor i en och samma färg. Då blir det plötsligt tjusigt med alla loggor. Så enkelt det kan vara. Passformen ser också helt ok ut. Bra jobbat Anundsjö!

 

/Nina Johansson

 

 

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *