Varför ett så kort serieuppehåll ÅFF?

I division 4 har Kramfors och Undrom bara ett 20 dagar långt serieuppehåll i sommar, och i division 6 har sex av seriens elva lag ett serieuppehåll på 21 dagar.  För att spelarna ska få ett antal träningar i kroppen innan serien återupptas, innebär det att spelarna är lediga från fotbollen i knappt två veckor(om inte ännu kortare), och det är alldeles för kort tid på den här nivån. Nu har jag ingen aning om hur diskussionen varit mellan berörda klubbar och Ångermanlands fotbollsförbund, men på nåt sätt har ju klubbarna godkänt serieförslaget.

 

Om jag vore ledare för ett division 6-lag skulle jag inte accepterat att spela seriematcher i juli. Serien bör ta sommarvila före juli månad och  börja tidigast i augusti. Med det här korta serieuppehållet får klubbarna svårt att få ihop fullt lag till matcherna i slutet av juli – som spelas mitt i semestern. I förlängningen kan det här spelprogrammet innebära att vissa spelare tappar motivationen och slutar, och är det något som Ångermanland inte har råd med, är det att spelare slutar och klubbar som lägger ner.

Nu finns det de som hävdar att ett kort serieuppehåll enbart är positivt för det är på sommaren som fotboll skall spelas och det är då som planerna är som bäst. Men jag kan garantera att planerna är lika bra i augusti och i början av september – och det är just i dessa höstmånader jag tycker man ska kunna trycka in fler omgångar i de lägre serierna.

Högre upp i seriesystemet(division 3 och 2) är det helt andra ”lagar” som gäller. Här ser jag inget problem med ett kort serieuppehåll. På den här nivån är allting mycket mer seriöst och det gör att spelarna accepterar att det ställs högre krav.

Som det är nu har division 2 och division 3 ett längre serieuppehåll än distriktsserierna. Det borde vara – precis tvärtom.

Publicerat av

Jonas Lindmark

3 reaktioner till “Varför ett så kort serieuppehåll ÅFF?”

  1. Mycket skrivs om fotboll men vart har Div 3 damerna tagit vägen i mina ögon en serie med enbart lokal anknytning runt Ö-vik, kanske just därför den inte bevakas?

    1. Precis som div 6 herrar är div 3 damer den lägsta nivån och det kan förklara varför de serierna ”glöms bort”. Men bra att du påminner oss, vi ska försöka täcka alla serier till hösten.

    2. Förresten, på twitter skriver vi en hel del om de lägre divisionerna. Följ oss där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *