Våga släppa loss Själevad

Fem veckor är över. Nu kör vi igen.

Pratade med en äldre herre i Stockholm förra veckan som sa att nu vill väl ingen se fotboll mer efter VM. Själv konsumerade man väl 90 procent av matcherna. Ghana-Tyskland, den exploderade i andra halvlek med mängder av mål, bevittnade jag tillsammans med några norrmän på ett vandrarhem i Hemavan. Nattmatchen var en av många sprudlande och underhållande gruppspelsmatcher. Det var ett fantastiskt VM. Räcker att skriva så. Den oerhörda löpviljan som fanns hos många länder var något nytt jämfört med tidigare VM man har upplevt. Hade ju tippat Brasilien-Argentina i final. Det var väl inget vågat tips precis, fick i alla fall ett rätt.

Befann mig på Själevads IP denna kväll. En gräsmatta som måste platsa högt upp på en lista bland de bästa i Ö-vik. Själevads materialare Håkan Norberg är planskötare och hans insats får högsta betyg.

Vilket betyg ger vi då till Själevad efter cupmatchen mot Umeå Södra? En stark tvåa av fem. Det såg stabilt ut i backlinjen, förutom vid 0-2 målet (förlust 1-2) då man stod stilla och väntade på en flaggning från assisterande. Umeå Södras spelare hade ingen motståndare på flera meter. Hon fick i lugn och ro ta emot bollen innan hon dundrade upp den i nättaket bakom Annelie Sjöroos.

Att Själevad förlorade mot ett lag som spelar i en serie högre upp är ingen skam. Nu var inte Umeå Södra, på nedflyttningsplats i elitettan, speciellt bra. Enligt Själevadstränaren Tommie Andersson saknade Södra några spelare. Men det gjorde även Själevad.

Det som Själevad inte lyckades med i kväll var att hota i anfallsväg. Det blev väldigt få avslut. Det unga laget har för få spelare som kan vara kyliga, hålla i bollen och slå de rätta passningarna. Längst fram var Mathilda Byström tillbaka. 16-åringen är oerhört snabb. Men då gäller det att hon får de rätta bollarna att löpa på. Mathilda hade en besvärlig våromgång, skadad och sjuk ofta, men är redo nu för att ge Själevad spetsen under hösten som kommer att bli kämpig för Själevad.

Det är en väldigt viktig match på Själevads IP på lördag. Själevad är under nedflyttningsstrecket nu men passerar Kiruna vid vinst. Förhoppningsvis kan Själevad släppa loss och våga lira ut. Enligt tränaren Tommie Andersson är man bra på det under träning.

Själevad har ett ungt och orutinerat lag i division 1 Norrland den här säsongen. Tommie Andersson hoppas att anfallaren Josefin Larsson gör comeback någon gång under hösten. Hon tränar lite lätt med laget nu efter att ha blivit mamma tidigare i år. ”Larsas” målfarlighet skulle verkligen behövas inför den tuffa hösten. Det skulle vara roligt att se Mathilda Byström och Josefin Larsson bilda anfallspar.

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *