Teg tänker ta kampen på Olympia

Inför matchen imorgon på Olympia har Tegs herrar tagit 18 poäng och ligger i tabellens

André Ghanbaris Teg kommer och gästar Anundsjö imorgon.

nedre region.

-Vi startade serien dåligt. De inledande sju matcherna är vi inte alls nöjda med, men därefter har vi fått bättre ordning på spelet. Det är klart att vi har fått dippar här och där, men i stort är vi rätt nöjda ändå, säger lagets tränare André Ghanbari till fotbollsbloggen.

Senast Teg spelade i division 2 Norrland var för två år sedan. Då hamnade Teg på tionde plats och var därmed tvunget att kvala sig kvar i serien. Robertsfors var dock det starkare laget i kvalspelet och vann med sammanlagt 3-2.

– Men den här gången har vi en stabilare och bättre trupp. Vi har en målsättning att vara det näst bästa fotbollslaget i stan, och det tycker jag vi är på väg att bli. Vi har tagit stora kliv om vi ser på de två senaste säsongerna, säger André och fortsätter:

– Vi har samtidigt kvar målsättningen att etablera oss i division 2. Klubben har ju åkt upp och ner mellan trean och tvåan de senaste åren.

Ett problem Umeåklubbarna har i division 2 är kontinuiteten.

-De flesta andra lag i serien är ju nummer ett i sin stad. Under Umeå FC finns det nästan för många lag i division 2 och 3, det blir för stor spridning av spelarna. Det bästa vore om vi hade ett etablerat elitlag och ett lag i division 1.

Matchen imorgon på Olympia blir en viktig match för båda lagen. Anundsjö har inte råd att tappa poäng i jakten på seriesegern och Teg vill gärna lämna kvalstrecket långt bakom sig.

– Borta på Olympia är en erkänt tuff match såklart, det är vi inställda på. Men vi kommer att kriga för poängen. Anundsjö ska inte få det lätt.

André Ghanbari har inte stenkoll på Anundsjö-truppen, men några spelare känner han till.

– Toby Davis var ju en sväng i Umeå FC, sedan vet jag att Simon Gustavsson på mitten är skicklig likaså forwarden Martin Åberg. Modou Saine har de förlorat till Stockholm, sedan var högerbacken duktig senast.

Luis Vasquez?

-Ja, precis så heter han kanske.

Det verkar som att tre lag gör upp om seriesegern: Anundsjö, Sandviken och Piteå. Hur går dina tankar där?

– Jag tror att Anundsjö kan blanda sig i leken på allvar. Sandviken och Piteå ska väl möta varann snart vad jag förstår, så det kan ju öppna upp sig för Anundsjö. Sandviken verkar ha fått upp ångan och Piteå har en riktigt bra och slagkraftig trupp, så det är svårt att sia hur det går.

Nu när mer än halva serien är spelad, vilka spelare tycker du är bäst i serien?

-Boden har en bra amerikan (Andrew Lorei, red anm.) som är skicklig. Ånge har några spelare med spetskompetens, bland annat forwarden Oskar Nordlund. Han har ett utseende som inte skrämde mig på förhand, men han var jävligt duktig, trots sin storlek, avslutar André Ghanbari.

 

Matchen mellan Anundsjö och Teg spelas imorgon, lördag, kl 15:00 på Olympia.

Det andra laget från distriktet, Härnösands FF, möter Morön på bortaplan. Den matchen börjar också kl 15:00.

 

Foto: Tegs hemsida.

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *