Nu briljerade han även på match

Han tappade balansen på Olympias gräsplan. Bollen kom och sittande nickade han den till ytterbacken Luis Vasquez. Oskar Lindmark hade kul på plan i dag. Det har han inte alltid haft. Spelet har låst sig många gånger för 20-åringen. Han har sett spänd ut och inte vågat släppa loss. Blivit för stillastående när han fått bollen. ”Jag funderade inte så mycket, utan bara körde och hade roligt”, sa Oskar Lindmark efter dagens fina insats mot Selånger på Olympia. Det blev dessutom två vackra mål.

Det här är grabben som blev uttagen till pojklandslaget. Oskar var med på tre läger, två i Stockholm och ett i Halmstad. Visserligen testades många spelare på dessa läger. Men Oskar visade då att han hade något extra. För några år sedan upprepade Anundsjötränaren Robert Bergström (han leder laget för femte året) samma sak inför varje säsong: I år får Oskar sitt genombrott. Men det har inte riktigt lossnat för honom. Enligt Bergström är Oskar bland de bästa på träning. I dag fick han ut det på match. Han ville ha boll och vågade göra saker, rörde sig bra och utstrålade glädje och energi.

Robert Bergström berättade efteråt att han och Oskar pratat mycket. Hur Oskar ska kunna komma loss i matcherna. Han har ett brett register men har inte plockat fram dem tillräckligt mycket eller ofta. Oskar är löpstark, bollskicklig och har ett bra skott. Det visade han mot Selånger. Tog lugnt ner Christoffer Mildes fina boll innan han stänkte in 4-2 med sträckt högervrist.

Jakob och Jonas Lindmark heter Oskars bröder. Båda har spelat i Anundsjö. De var inga stjärnor men gjorde gedigna insatser i den röda tröjan. När Oskar kom upp i a-laget redan som 16-åring sa alla i Bredbyn att Oskar blir den bäste av bröderna.

Han måste ha gjort en av sina bästa seriematcher i Anundsjös seniorlag i dag. Han är inne på sin sjätte säsong och är bara 20 år, blir 21 nästa månad. Nu får vi se om Oskar Lindmark kan fortsätta på detta sätt. Han har startat 12 av 18 matcher i år.

Anundsjö får hoppas att Härnösands FF skräller borta mot ledande Piteå i morgon. Annars är avståndet fortfarande åtta poäng mellan AIF och Piteå i division 2 Norrland. ”Vi kan inte lägga oss ner och dö, utan fortsätta kriga stenhårt”, sa Robert Bergström efter dagens trepoängare.

Anundsjös mittback Anders Dahlbäck måste vara en av seriens främsta när det gäller glidtacklingsbrytning.

Själevad plockade som väntat inga poäng mot serieledande Assi. Skytteligaettan (21 mål) Fernanda Da Silva satte två straffmål i första halvlek. Kalixlaget gjorde ytterligare ett mål på Själevads IP. Om Själevad vill vara kvar i norrettan krävs nog tre poäng hemma mot Morön på lördag. Morön ligger på nedflyttningsplats på samma poäng som Själevad.

Spöland/Vännäs är ohjälpligt jumbo i division 1 Norrland. Sedan ska ytterligare två lag flyttas ner till division 2. Som läget är i dag är fyra lag inblandade. Själevad, Morön, Kiruna och Umedalen. Det skiljer fyra poäng mellan dessa lag. Kiruna möter Morön hemma under söndagen.

Tack Eric Dier.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *