”Allt kan hända”

I Sveriges bästa division 3-lag, Sollefteå GIF, har dess utländska spelare haft en stor inverkan på laget. Men det finns också lokala talanger som har satt avtryck i startelvan. En

Mikael Isaksson och hans Sollefteå möter imorgon Superettalaget Assyriska i Svenska Cupens första omgång.

av dessa heter Mikael Isaksson, 22.

-Jag kan inte annat än att vara nöjd med det jag har presterat, har ju startat i alla seriematcher förutom två, berättar Mikael när bloggen ringer upp.

Ofta när man blir värvad av en klubb i en högre division blir man snabbt förpassad till yttermittfältet om man har spelat på innermittfältet tidigare. Något som Mikael också skriver under på.

-Ja, här i Sollefteå har jag i stort sett bara spelat ytter, medan jag spelade på det centrala mittfältet i Graninge förra säsongen, säger Mikael medan han i nästa andetag förklarar skillnaderna i division 4 och division 3.

– I division 3 är det hårdare spel och man måste tänka lite mer. Det är högre kvalité på allting. Sen är de flesta spelarna jämbördiga i division 3, vi i Sollefteå till exempel har ingen spelare som faller ur ramen. Alla i våran trupp skulle nog platsa i vilket division 3-lag som helst, säger Mikael.

Som om inte Sollefteås fantastiska seriespel vore nog ska nu niplaget möta självaste Assyriska imorgon på Nipvallen. Mikael Isaksson räds inte Superettalaget.

– Det blir tufft, men allt kan ju hända när det handlar om en match. Men hur som helst blir det väldigt inspirerande att få spela mot ett sånt här bra motstånd. Om det kommer mycket folk så kan det bidra till att vi höjer oss lite extra. Vi hoppas på minst tusen personer.

Om du får peka på några saker som har bidragit till eran succésäsong, så blir det…?

– Vi spelar som ett lag och hjälper varandra. Visst har vi några spelare som är skickliga, men jag tycker inte vi har någon stjärna som är mycket bättre än övriga.

 

Matchen på torsdag mellan Sollefteå och Assyriska i Svenska Cupen har avspark 18:30 på Nipvallen.

 

Foto: Sollefteås hemsida.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *