Bloggen betygsätter 5 fotbollsarenor i distriktet

Här betygsätter jag fotbollsarenorna för Ångermanlands fem bästa fotbollslag. Gottne kom in som joker. Betygsskalan är 1-5. (OBS, klicka för större bild)

 

Högslätten

Hemmaplan för: Härnösands FF

Typ av gräs: Konstgräs

Kommentar: Nej, i den här arenan sitter man och värmer sig med en kaffe och tittar ner i mobilen i. Det är öppet, kalt och

Högslätten, Härnösands FF.

med mycket betongkänsla. Konstgräset invigdes för ganska precis fyra år sedan.

Positivt: Anläggningen har en stor och hög läktare i betong som tar relativt mycket folk.

Negativt: Det är bara i Italien som löparbanor får pryda en fotbollsarena. I Härnösand går det helt bort. Högslätten är tråkig och opersonlig.

Betyg: 2

 

Olympia

Hemmaplan för: Anundsjö IF

Typ av gräs: Naturgräs

Kommentar:På en kulle strax utanför Bredbyns centrum ligger denna idylliska

Olympia, Anundsjö IF.

idrottsplats. Planen omgärdas av huvudläktaren(södra sidan) och två bänkrader som sträcker sig längs hela norra långsidan, samt ett plank längs västra kortsidan. Arenan ”tätas” genom att hela norra långsidan och en av kortsidorna har ett högt nät som fångar upp bollarna. Längst upp i nätet hänger reklamskyltar.

Positivt: På det stora hela en fin och gemytlig fotbollsarena för division 2-fotboll. Snyggt att alla läktare och avbytarbåsen är gjorda av trä.

Negativt: Det ryms inte så mycket folk på huvudläktaren. Arenan skulle bli mer tät och intim om man satte två mindre läktare på var sin sida om huvudläktaren. Anläggningen skulle också få ett lyft om man bytte ut målburarna(som är från 90-talet och har grönt nät).

Betyg: 4

 

Själevads IP

Hemmaplan för: Själevads IK

Typ av gräs: Naturgräs

Kommentar:Mellan E4an och Moälven ligger denna vackra fotbollsanläggning. Själevads

Själevads IP, Själevads IK.

damlag övergav Skyttis konstgräs för ett par år sedan för att istället bedriva sin verksamhet på IP istället. Det är inte svårt att förstå varför…

Positivt: Gräsplanen ligger nersjunken i en gryta som bidrar till en bra sikt över planen var man än sitter på läktaren. Arenan är tät och intim då omklädningsrummen och kiosk/cafeterian är ihopbyggt i en enda lång byggnad i planens längdriktning strax bakom läktaren. Det är med andra ord en mycket trevlig anläggning.

Negativt: Som spelare vill man gärna ha publik runt hela planen, men på den här arenan är det på södra långsidan som merparten av publiken finns – och det är också bara på den sidan som sittplatser finns.

Betyg: 4

 

Haraldsängen

Hemmaplan för: Gottne IF

Typ av gräs: Naturgräs

Kommentar: Arenan har fått en ordentlig ansiktslyftning i och med den nya läktaren. Man

Haraldsängen, Gottne IF.

har även gjort planen både längre och bredare inför denna historiska division 3-säsong. Arenan ligger för övrigt vackert placerad vid en tallskog.

Positivt: Ett stort plus för den nya träläktaren med tak, den påminner ganska mycket om Olympias huvudläktare. Jag gillar också att den gamla läktaren inte har skrotats utan den har placerats bredvid den nya. Charmigt med en hederlig gammal klubbstuga i division 3.

Negativt: Mattan är inte så bra som man kunde önska den här tiden på året. Man borde satt upp mer nät eller plank runt arenan så att man ringar in arenan. Den känns lite väl öppen just nu. Låg mysfaktor.

Betyg: 3

 

Nipvallen

Hemmaplan för: Sollefteå GIF

Typ av gräs: Konstgräs

Kommentar:Sollefteå är stationär hela säsongen på det nylagda (nåja, drygt två år)

Nipvallen, Sollefteå GIF

konstgräset på Nipvallen. Laget valde att bedriva verksamheten där eftersom naturgräsplanen – en utspark bort – inte har varit i bästa skick. Från ett åskådarperspektiv är det valet lite av en mardröm. Förutom en liten mobil läktare finns det ingenting att hänga i julgranen. Inför nästa säsong – i division 2 – tycker jag laget ska spela på naturgräsplanen när den är spelduglig. Där finns det åtminstone en läktare med tak.

Positivt: Nylagt konstgräs.

Negativt: Det mesta.

Betyg: 1

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *