Här firar BIK SK seriesegern

Bik SK vann seriefinalen mot Frösö IF. Segern innebar samtidigt att Bik tar steget upp till division 1 Norrland nästa år. Vi står upp och applåderar detta imponerande fotbollslag! Två omgångar återstår och Bik leder serien med ointagliga nio poäng.

                                

 

 

 

 

 

 

 

Sollefteå GIF vann planenligt hemma mot Umedalen med 4-1 i division 3-fotbollen. Återstående matcher för Sollefteå är av akademiskt intresse – kommer laget att slå poängrekord i division 3? Hittills har niplaget endast tappat två ynka poäng på 18 matcher.

Division 2 Norrland avgjordes definitivt i helgen då Piteå avfärdade Hudiksvall med 2-0 i seriefinalen, samtidigt som Anundsjö överraskande föll borta mot Mariehem med 2-0. Nu är det 15 poäng kvar att spela om och Piteå har ett försprång på Hudiksvall och Anundsjö på 11 poäng plus en överlägsen målskillnad. Inte ens Piteå själva kan förneka att de redan nu är seriesegrare. Anundsjö får nu rikta in sig på att hamna på andra plats för tredje året i rad. Det är sannerligen inte fy skam det heller, även om ingen i Anundsjö tänker så ikväll.

Varför missar då Anundsjö seriesegern i år igen? Det finns givetvis många orsaker till det. Men som jag ser det är det försvarsspelet som har klickat. Eller rättare sagt försvarsspelarna. Inför denna säsong tappade laget de duktiga ytterbackarna Markus Norberg och Martin Dimoski samt seriens kanske bästa mittback Modou Saine lämnade laget under sommaruppehållet. De lämnade ett stort tomrum efter sig, även om nyförvärven i backlinjen Mack Ward och Viktor Mellbin absolut inte har gjort bort sig. Att klubben inte agerade och värvade ersättare i backlinjen visar att det inte finns pengar att handla för.

Om försvarsspelet har varit svajigt har anfallsspelet varit bra i år, ja kanske bättre än på länge. Och det kan laget tacka Christoffer Milde och Tobias Stenberg för. Milde måste vara en av seriens bästa yttermittfältare, jag tror inte AIF kan behålla honom nästa år. Tobias Stenberg var det nog inte många som hade alltför höga krav på, men han är ett femstjärnigt nyförvärv i Anundsjö. En powerforward och målskytt på samma gång. En forward som däremot haft det trögare med målskyttet är Martin Åberg (6 mål är för dåligt med hans mått). Men han gör en sån stor nytta på planen (han kan spela forward, defensiv och offensiv mittfältare)att man har svårt att kritisera honom. Det är en krigare med ett stort Anundsjöhjärta.

Själevad fick bara med sig en pinne i damernas division 1. Själevad ledde matchen flera gånger men Burträsk från Västerbotten kvitterade gång på gång. När matchen väl var slut fick båda lagen nöja sig med ett poäng var. För SIK var detta förmodligen sista tåget som gick om man har tänkt hålla sig kvar i ettan. Nu talar allt för att laget degraderas till division 2 nästa säsong.

 

Fotograf: Madelene Wallblom.

Publicerat av

Jonas Lindmark

2 reaktioner till “Här firar BIK SK seriesegern”

 1. Vadå försvarsspelarna.. Alla är försvarsspelare när motståndarna har bollen. Kanske för dåligt jobb av laget och för offensiv balans i AIF.

  Nu drar Robert och lämnar ett sjunkande skepp.

  1. Det är sant. Men om jag uttrycker mig så här: AIF har tappat för många skickliga försvarare i backlinjen för att kunna vinna divsion 2 Norrland, förstår du mig bättre då?
   Sen är det svårt att kunna veta exakt vad det är som har gjort att laget inte har räckt till i år. Beror förmodligen på flera saker.
   Att Robert drar vet vi väl inte. Beror väl på vad han själv vill och vad Anundsjö vill. Men jag skulle tippa på att ett stadslag som spelar i gult och svart väldigt gärna skulle vilja ha hans underskrift. Vi får väl vänta och se helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *