Åker Skellefteå FF ur divsion 1 Norra?

När jag nåddes av nyheten inför den här säsongen att Petter Thelin var klar för Skellefteå FF blev jag lite konfunderad. ”Är det verkligen rätt klubb för en spelare som nyligen har åkt ur en serie?”(Limhamn/Bunkeflo), minns jag att jag tänkte.

Inte för att Skellefteå som klubb skulle vara negativt för hans utveckling, inte alls, utan mer för att jag trodde Skellefteå skulle ha svårt att hävda sig i divsion 1 Norra (precis som de flesta norrländska nykomlingar i serien). Nu gick faktiskt Skellefteå som tåget på våren, laget såg länge ut att klara konktraktet hur lätt som helst. Men sedan har verkligheten hunnit ikapp västerbottningarna.

Sakta men säkert har Skellefteå-skutan sjunkit mot botten och om trenden fortsätter spelar SFF i divsion 2 Norrland nästa säsong. En serie som Petter Thelin i så fall inte kommer att följa med till. Eller, det tror inte jag i alla fall, kanske är bäst att tillägga. Division 2 är ingen serie för en spelare som representerade en Allsvensk klubb så sent som för 1,5 år sedan.

OM Skellefteå åker ur och OM Petter Thelin byter klubb blir det hans femte(!!) klubb på inte fullt två år, och det är klart att det inte är optimalt för en 19-åring. Långsiktighet och trygghet skulle han behöva just nu.

Nu vet jag inte vilka andra klubbar han hade att välja på när han skrev på för Skellefteå(kanske var det den enda intresserade klubben), men jag skulle ha valt en annan klubb än en nykomling i divsion 1 Norra från Norrland om jag vore hans rådgivare.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *