Skarpt läge för Domsjö, Modo och Själevad

Efter att Själevad förlorade mot Mariehem i helgen blir kommande fajt mot Umedalen på lördag en riktig ödesmatch för klubben. Tre poäng är det som gäller. Ingenting annat.

Just nu är det fyra poäng upp till Umedalen på rätt sida om strecket, men med betydligt bättre målskillnad än Ö-vikslaget. Därför måste Själevad ta in fem poäng på Umeåklubben på de tre matcher som återstår. Och med de förutsättningarna kan de flesta räkna ut att ett oavgjort resultat mot Umedalen på lördag skulle betyda att Själevad med stor sannolikhet spelar division 2-fotboll nästa säsong.

 

Några timmar tidigare och några kilometer längre bort spelas finalreturen mellan Domsjö och Modo i division 3. Avsparken är kl 10.45 på Domsjö IP(observera det udda klockslaget).

Modo har en 3-1-ledning från första mötet att gå på och Domsjö måste vinna med två mål för att finalen ska gå till förlängning(bortamål är inte mer värt).

Det viskas om att Domsjö kommer att göra en del taktiska förändringar från den första matchen och det blir intressant att se hur Modo kan svara upp mot det. Men med tanke på Modos 3-1-försprång är det mest sannolikt att Modo går segrare ur det här finalspelet och får därmed spela i division 2 kommande säsong.

 

Kramfors vann som bekant herrfyran i den senaste omgången men bakom Alliansen pågår en febril jakt på kvalplatsen mellan Arnäs och Björna. Lite överraskande är att KB65 är borta från att kunna nypa kvalplatsen. Marcus Norbergs lag har ju spelat en riktigt fin fotboll i år, men det är en föga tröst om man inte tar tillräckligt med poäng.

På Petter Northug-manér har Björna lurat i vassen precis bakom topplagen, men utan att ligga för långt ner för att vara chanslös på upploppet. Björna är tre pinnar bakom Arnäs som just nu innehar kvalplatsen. På söndag möter Arnäs Friska Viljor 2 och Björna tar sig an Graninge på hemmaplan. Om Arnäs tar tre poäng på Skyttis är kvalplatsen säkrad eftersom Arnäs har mycket bättre målskillnad än Björna.

Det är med andra ord klar fördel Arnäs IF.

Man kan naturligtvis ifrågasätta sportsligheten i division fyra när ett andralag(Friska Viljor 2) är direkt inblandat i ett avgörande om en kvalplats. Friska Viljor har ju sin egen kvalplats i division 3 att kämpa om och då tror jag inte FV skickar det bästa och mest motiverade laget till matchen mot Arnäs. Men det är en annan historia som man bör diskutera efter seriens slut, nu har vi de förutsättningar vi har.

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *