Det här gäller vid upp- och nedflyttning för våra herrserier

Likt björnen som går i vinteride går snart också våra lokala fotbollsserier samma öde till mötes. Därför kan det vara bra att ha kännedom för hur ned- och uppflyttningen ser ut för respektive serie. Det är inte alldeles glasklart eftersom det är förbundsserierna som styr exakt hur många lag som går upp och ner, men här är förutsättningarna i ett initialt läge för distriktsserierna:

 

Division 4 (12 lag):

Uppflyttning: 1 lag.

Nedflyttning: 3 lag.

 

Division 5 (10 lag):

Uppflyttning: 2 lag.

Nedflyttning 1 lag.

 

Division 6 (10 lag):

Uppflyttning: 1 lag.

Nedflyttning: –

 

Det här är som sagt riktlinjerna, men i praktiken blir det sällan så många som tre lag som åker ur division 4.

Lek med tanken att Arnäs inte klarar kvalet och att ”bara” Kramfors går upp i division 3. Samtidigt åker Höga Kusten ur trean, det gör att Kramfors och HK gör ett byte med varandra. Men eftersom två lag flyttas upp från femman kan bara två lag åka ur division 4 i det scenariot, då blir det 12 lag och serien är fulltalig.

Men det finns flera andra tänkbara scenarier som kan inträffa. Det skulle bli ett ganska knepigt läge om Arnäs klarade kvalet och gick upp i trean och Höga Kusten samtidigt klarar sig i trean, då skulle det plötsligt ”fattas” två lag i division fyra. Och hur de lagen skulle ersättas skulle krävas lite huvudbry.

 

 

Källa: Ångermanlands FF (http://angermanland.svenskfotboll.se/)

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *