Snyggaste målen i Ångermanland (fångade på film)

1. Albeto Ikose, Sollefteå GIF

Gottne- Sollefteå 3/8 2014.

http://www.sportwire.se/node/25146

Kommentar: Gottnes lagkapten Jens Lindahl glidtacklar fram bollen till Sollefteås Ikose. Han drar till för kung och fosterland och resten är…. ren fotbollserotik. Byborna i grannbyn Söderå undrar fortfarande vad det vad som small nere i Gottne i början av Augusti. Nu vet de.

 

2. Anders Dahlbäck, Anundsjö IF

Anundsjö-Mariehem 17/5 2014.

http://youtu.be/bzCNO-A-hCY (1:32 in i klippet)

Kommentar: För några veckor sedan hade vi en jordbävning i Västernorrland, med centrum ungefär i Sundsvall. Men jag har en initierad källa som påstår att det i själva verket är Anders Dahlbäcks bomb på Olympia som fortfarande ger skakningar i marken.

När man ser underlaget har man svårt att förstå hur Dahlbäck över huvud taget kan träffa bollen…

 

3. Igor Petsch, Sollefteå GIF

Timrå-Sollefteå 30/8 2014.

http://www.sportwire.se/node/25737 (7:28 in i klippet)

Kommentar:På bästa Christoffer Milde-manér gör Petsch bort sin ytterback och böjer in den i bortre. Målvaktens kroppsspråk säger allt om målet.

 

4. Luis Vasquez, Anundsjö IF.

Härnösand- Anundsjö 13/9 2014.

http://youtu.be/Qp4RSQXOsh4 (1:58 in i klippet)

Kommentar: Toby Davis lägger en inåtskruvad hörna. Resten handlar om kraft, tajming och mod. Vasquez formligen vräker in bollen i nätmaskorna bakom en chanslös Härnösandsmålvakt.

 

5. Robin Arestav, Mariehems SK.

Mariehem- Anundsjö 6/9 2014.

http://youtu.be/SFG6GNx2kMA (1:58 in i klippet)

Kommentar: Det här är inget ångermanländskt mål, men jag var tvungen att ta med det ändå. Målet som Robin gör passar bra att visa under vilken tränarutbildning som helst om vad som sker med en relativt enkel löpning. En perfekt utförd motrörelse. Om forwarden (Robin Arestav) möter för hårt och för nära är det stor risk att mittbacken(Dahlbäck i detta fall )läser det och lämnar över markeringen till en defensiv mittfältare och står kvar och håller position i backlinjen istället. Nu visar Arestav att han vill ha boll på kropp, Dahlbäck följer upp i rygg, ett hål uppstår bakom Dahlbäck, Arestav vänder om och tempoväxlar – och vips har han gett sig själv en attraktiv yta att löpa på och friläget är ett faktum. Observera att jag inte kritiserar Anders Dahlbäck för målet.

Arestavs löpning kan också göras tvärtom. Alltså att man tar några steg i djupet men möter istället och får bollen felvänd på kroppen.

 

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Snyggaste målen i Ångermanland (fångade på film)”

  1. Nu är väl Arestavs mål ett fruktansvärt dåligt försvarsspel av AIFs centrala mittfältare från början, han har hur mycket tid som helst att vända upp och skapa sig ytan.

    Sen förövrigt så slutade man väl spela markeringsspel i italien på -80 talet? 😉

    1. Exakt zonspel är det försvarsspel Anundsjö använder sig av. Om Arestav möter för högt kommer han(Dahlbäck) lämna över Arestav till en innermittfältare i stället eftersom Arestav befinner sig i mittfältarens ”zon”. Då kan Dahlbäck stå kvar i backlinjen och inget hål uppstår bakom Dahlbäck. Därför gör Arestav en perfekt löpning. Och ja, det finns ingen press på han som slår passningen till Arestav, då borde hela Anundsjös backlinje falla istället för hålla upp som de nu gjorde. Det begås många fel i Aif i den situationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *