Elever i åk 9 erbjuds träna med fotbollsgymnasiet i Örnsköldsvik

Ni som går i årskurs 9 och funderar på att välja fotbollsgymnasiet har nu chansen att bilda er en egen uppfattning om vad det innebär.

Under en dag i november ges en öppen träningsdag för alla intresserade (3 november för killar och 4 november för tjejer). Det blir både träning och match samt en information om utbildningen. Allt är kostnadsfritt och lunch ingår.

 

Fotbollsgymnasiet i Örnsköldsvik är ”NIU”-certifierat. Det finns 1100 elever som går på NIU-gymnasium i fotboll runt om i Sverige. NIU står för Nationell idrottsutbildning och samarbetar med Svenska fotbollsförbundet. Varje distrikt ska ha ett NIU-gymnasium. I Ångermanland finns det endast i Örnsköldsvik. Eleverna tränar på förmiddagarna och har tre lektionstillfällen i veckan och kombinerar det med en skolgång i valt program.

 

Spelarna som just nu går på fotbollsgymnasiet är positiva till utbildningen.

Anundsjös mittfältare Rasmus Bergström går sista året på fotbollsgymnasiet.

– Det är bra träningsupplägg och fantastiska träningsförhållanden, säger han.

Varför är Tobias Åhlander och Robert Bergström så bra instruktörer?

-De utgår hela tiden efter individens utveckling oavsett vilken nivå man är på och de hjälper en att hålla fokus med att alltid vilja bli bättre.

-Jämfört med hur jag tyckte att det var på Sundsvalls fotbollsgymnasium så har Tobias och Robert väldigt individanpassade träningar som gör att man får utvecklas som spelare, säger Rasmus.

Vad känner du att du utvecklat mest sedan du började på Örnsköldsviks fotbollsgym?

Framförallt mitt självförtroende, att våga ta för sig mera. Jag tycker även att jag fått en bättre blick på vad som är mina starka sidor och inte, och hur jag skall jobba med dem. Och självklart blivit bolltryggare med tanke på att det blir fler fotbollspass.

 

Elin Sahlin går andra året på fotbollsgym och har Själevad som klubbadress.

Hon har bara positivt att säga om instruktörerna och fotbollsgymnasiet generellt.

– Att få träna med duktiga spelare i sin egen ålder är både kul och givande. Man känner att Robert och Tobias kan fotboll och de har bra och roliga träningar.

Vad har du utvecklat sedan du började på fotbollsgym?

-Mitt självförtroende, samt att jag har utvecklat detaljer som man inte lägger ner så mycket tid på i den egna föreningen och det har gjort mig till en bättre spelare, säger Elin.

 

 

Mer information om träningsdagarna och om fotbollsgymnasiet i övrigt finns att läsa på dess hemsida:

www.fotbollsgymnasiet.se

 

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *