Spännande lösning med Pavic

Som spelare fick han aldrig chansen att spela högre upp än i division 2. Skador satte stopp för det. Efter tre korsbandsskador har han fått nog. Dessutom var andra operationen i vänstra knäet extra besvärlig som betyder en längre rehabilitering än tidigare.

Nu inleder Pavic en ny karriär – som tränare. Att han tar över efter Lars-Gunnar Eriksson i Friska Viljor kom som en överraskning. Men kul att klubben vågar satsa på en ung och oerfaren tränare. 25-årige Josip Pavic hjälpte L-G Eriksson under andra halvan av den gångna säsongen.

Pavic har ett stort fotbollshjärta. Han är rak och öppen. Det har jag upplevt under mina samtal med honom under årens lopp. Då har jag också hört att han har ett gott öga vad som händer på en fotbollsplan och att han kan förklara det på ett intressant och bra sätt. Hans engagemang och driv kommer säkert få fäste bland spelarna.

Josip Pavic kommer att vara krävande. Men man får hoppas, och jag tror att han klarar av det, att han kan lämna sin roll som lagkamrat och träda in i tränarrollen fullt ut. Men Pavic verkar vara en stark person som säkert kan skilja på dessa saker.

Pratade med tränaren Pero Kapcevic för någon månad sedan. Han var då glad över att Pavic kommit in i FV:s tränarstab och Pero var övertygad om att Pavic har alla möjligheter att bli en bra tränare.
Att spelare som just slutat går över till tränarrollen är sällsynt på dessa breddgrader. Därför är detta extra roligt.

Ett annat lag i mellersta trean fick klart med tränaren häromdagen. Även det namnet var oväntat. Roger Dannberg har valt att köra vidare i Gottne. När rutinerade Dannberg tog över Gottne med några omgångar kvar var han tydlig med att det inte skulle bli en fortsättning nästa säsong.

Den gode Dannberg måste ha fått tillbaka suget fullt ut igen. Han har säkert fått en hyfsad slant också. Hur som helst är det starkt jobbat av Gottne med ordförande Mats Falck i spetsen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *