Davis vill ha en nytändning

Man kan tycka det är lite konstigt att Toby Davis går ner en division. Men tror att Davis vill ha en nytändning. Han får en viktig och bärande roll i det unga FV-laget. Dessutom är han god vän med nye FV-tränaren Josip Pavic. De spelade tillsammans i Anundsjö för några år sedan.

Tiden i Anundsjö blev inte den succé som Toby Davis och klubben hade hoppats på. De första matcherna 2012 visade dock annat. Den lille engelsmannen såg ut att bli den stora härföraren på mittfältet. Men sedan tog det lite stopp. Davis har varit för ojämn och ibland har han kommit bort i matcherna. En förklaring kan ha varit att han emellanåt placerades på lite ovana positioner. Under 2013 var han oftast på en kant. Han trivs bäst på det centrala mittfältet. Årets säsong var hans bästa och jämnaste under de tre åren i Bredbynklubben.

I Friska Viljor får Toby Davis en viktig roll på innermittfältet. Tillsammans med rutinerade Johan Vestin (ny i FV från Höga Kusten i år) kommer de att bilda ett starkt par på mittfältet. I och med att Davis hamnat i en sämre serie kommer han att kunna få styra och ställa mer.

Toby Davis är inte snabb men passningsskicklig och ganska målfarlig. Han är bra på att slå frisparkar och hörnor. Det blev totalt 17 (6+6+5) mål i Anundsjö. Han prickade in sju mål i Junsele 2011 som blev sist i norrtvåan.

Det är en glad och positiv kille som kommer att göra mycket nytta i unga Friska Viljor. Sportchefen Andreas Fahlgren berättade under fredagen att Davis blir ”en bra ambassadör för klubben och att han kommer att användas i olika projekt också”.

Jag har fått indikationer på att Anundsjö lär tappa fler spelare. Christoffer Milde är som bekant på gång till division 1-laget Umeå FC. Hade sms-kontakt med Milde under fredagen. ”Inte något jag kan svara på nu. Mitt kontrakt med Anundsjö går ut sista mars, så allt ligger i Anundsjös händer”, svarade Milde på frågan om det är nära en övergång till UFC. Yttermittfältaren Milde höll den högsta spelnivån i Anundsjö under 2014.
Anfallaren Martin Åberg har blivit 31 år. Tror att han är osäker på om han har tid och motivation att köra vidare. Åberg har gjort 59 mål i norrtvåan under sina sex säsonger i Anundsjö.

Publicerat av

Sören Häggkvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *