Rasmus Bergström återvänder till Sollefteå

Efter bara ett år i Anundsjö lämnar Rasmus Bergström klubben för spel i Sollefteå Gif kommande säsong.

Om Toby Davis övergång till Friska Viljor var en liten knall var det här en större sådan.

Han vill såklart komma hem och spela med polarna och klubben i sitt hjärta. Sollefteå har å sin sida förmodligen gjort allt och lite till för att ta tillbaka den förlorade sonen. På så sätt är känslorna ömsesidiga.

För Sollefteå är det här en kalasvärvning. Man får en ambitiös och duktig talang, man får en spelare med division 2-rutin och man får en spelare med ett stort Sollefteå-hjärta. Sedan tar jag för givet att värvningen är relativt billig också. Jag vet ungefär vilka pengar det handlar om i division 2, och det finns ingen klubb i Ångermanland som kastar pengar över spelare numera. Inte som det ser ut idag.

Men ändå – för hans egen utveckling – tycker jag han borde stannat kvar i Anundsjö.

Anundsjö är fortfarande distriktets bästa klubb på herrsidan (än så länge), laget är numera ett erfaret topplag i division 2, och dessutom – all respekt för Richard Aarseth – har Anundsjö en tränare som kan utbilda och utveckla spelare, precis såna ”oförstörda” spelare som Rasmus Bergström.

Även om man inte automatiskt blir en demontränare bara för att man varit i division 1 och i Superettan, samlar man på sig erfarenhet och kunskap som ingen utbildning kan mäta sig med. Att en tränare varit med på en högre nivå där det ”brinner” kan vara ovärderligt för en ung, utvecklingsbar spelare. Yngre spelare brukar ha en förmåga att suga åt sig allt en tränare säger.

På senare år är det bara Janne Westerlund som haft den erfarenheten i Ångermanland.

Med rätt inställning och vilja kan de flesta spelare ta sig till division 2. Det är inga större problem. Men för att ta sig vidare från tvåan  är det ett ganska rejält kliv man måste ta. Det krävs talang, träningsvilja, spetskompetens och framför allt att få vara skadefri. Jag tycker Rasmus Bergström har de flesta av de egenskaperna, därför ska det bli intressant att se hans utveckling kommande säsong. Den blir viktig både för honom själv och för Sollefteå.

Fördelen med att han går till Sollefteå är att han mest troligt kommer få en nyckelroll i laget och det brukar vara utvecklande för unga spelare.

 

Kan tänka mig att hemmapubliken på Nipvallen är tacksam över att få se Rasmus Bergström i det blåa matchstället igen – 18-åringen med distriktets finaste löpsteg.

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *