”Ska inte jämföra Johansson med Thelin som spelare”

Jag ska inte jämföra Daniel Johansson med Petter Thelin som spelare. Men tänkte ungefär likadant när Johansson gick till IFK Göteborg i mitten av 2000-talet som när Thelin skrev på för Malmö FF för några år sedan. Hur ska han lyckas i den mördande anfallskonkurrensen?

Visst, killen hade öst in mål i division 3 när Skånes stolthet hörde av sig. Och hamna i träning med skickliga spelare i ett topplag i allsvenskan kunde ha gett Petter Thelin en rejäl push i utvecklingen. Nu kan jag inte uttala mig om hur hans utveckling varit. Har inte sett honom i aktion sedan han lämnade Kramfors. Men när jag talade med honom för några veckor sedan så var han inte nöjd. Han tyckte att han stått stilla under de två senaste åren. Självförtroendet hade fått en smäll.

Thelin blev utlånad till lag (Limhamn Bunkeflo och Skellefteå) som slagits i botten av division 1. Offensiven har inte prioriterats och Thelin har kommit bort i matcherna. Givetvis har det inte varit bra för hans utveckling. Men att 19-åringen skulle välja Kramfors igen kom överraskande. Inte minst vad han sa till mig – spel i trean var inte aktuellt eftersom han ville kriga sig kvar på en högre nivå.

Naturligtvis är det en bra värvning för nya division 3-laget Kramfors. Och Petter Thelin vill ha roligt på en fotbollsplan igen. Dessutom är han fortfarande ung och han har alla chanser att komma högre upp i seriesystemet. Det kanske blir med Kramfors. Med Petter Thelin i laget kommer Kramfors att kunna vara med och slåss om seriesegern med Friska Viljor.

En ännu yngre spelare har också valt att byta klubb. Även det var oväntat, dock inte lika överraskande som Thelin. Rasmus Bergström, 18, bryter kontraktet med Anundsjö och återvänder till moderklubben Sollefteå GIF, nykomling i division 2.

Trodde nog att Bergström skulle köra vidare i Bredbynklubben. Det med tanke på att han går på fotbollsgymnasiet i Ö-vik och att Anundsjö fått in en ny och spännande tränare i Lennart ”Kral” Andersson. Och att han ville revanschera sig efter ett tungt första år med klubben. Skador förstörde säsongen och han fick aldrig riktigt visa vad han kunde. Om Bergström får vara skadefri lär han göra mycket nytta på Sollefteås mittfält.

Publicerat av

Sören Häggkvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *