Sedin – ny målvakt i Arnäs

Som 90 minuter tidigare avslöjade har Arnäs tackat nej till division 3. Den senaste tiden har laget också tappat flera nyckelspelare, däribland Mikael Sellin och Glenn Vettersand. Och som inte det vore nog har den duktige målvakten Andrew Mills lämnat klubben och skrivit på för division 3-laget Friska Viljor.

Men nu kan bloggen avslöja att Arnäs redan fixat en ersättare.

Robin Sedin (27 år) som har ett flertal säsonger bakom sig i Gottne har skrivit på för klubben.

– Ska bli roligt med nytändning och visa att man är en bra målvakt. Kände bara mer och mer att jag och Gottne inte har samma målsättning längre. Jag har inte det engagemanget och tiden som krävs i division 3. Men det är inga hard feelings mot Gottne, jag gillar den klubben, kommenterar Robin klubbytet.

Robin Sedin, som är 187 cm lång, har ÖBFF som moderklubb.

 

Om två dagar (15 december) är ”frimånaden” för amatörspelare (division 3 och lägre) över. Det är med andra ord bråda tider för amatörklubbarnas värvningsansvariga.

Den här perioden, 15 november till 15 december, infördes 2005 för att undvika att spelare blev ettårsfall. Under frimånaden får spelare röra sig fritt mellan klubbar så länge spelaren i fråga är amatörspelare.

Om man spelar i division 2 eller högre gäller lite andra övergångsregler. Då skall bland annat ett kontrakt upprättas. Kontraktet innebär att man måste ha en skattepliktig ersättning av klubben på minst 3000 kr per år.

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *