Gott Nytt År – det här händer 2015

* Med en motiverad (och tio kg lättare) Alen Zulovic tillbaka i gammal god form, samtidigt som duktige mittfältaren Christoffer Simensen efter mycket om och men stannar i Härnösand,  slutar HFF på en godkänd sjunde plats i division 2 Norrland. Robin Bergman gör i vanlig ordning många mål – sjutton till antalet.

 

* Anundsjö har lite småkris på spelarsidan strax innan seriestarten. Bruno Nilsson är därmed tvungen att ta fram sitt ess ur rockärmen och ringer till  klubblöse Ahmad Khreis. Nilsson förklarar att allt är förlåtet och att han vill ha tillbaka den gänglige forwarden. Khreis säger självklart ja trots att han fick sparken ifjol av samma klubb. Kral ger Khreis fria tyglar och det slutar med dundersuccé. Khreis vinner skytteligan i division 2 Norrland på 25 mål och säger senare till Örnsköldsviks Allehanda:

”Äntligen fick jag min revansch. Nu visade jag min fulla potential.”

AIF slutar för övrigt på en fin andra plats. Nyförvärvet Jimmie Gustavsson firar stora triumfer på sin yttermittfältsplats. Han är så bra att redan till den andra hemmamatchen får en egen hejaramsa av Anundsjöklacken.

 

* Bodens BK vinner division 2 Norrland.

 

* Björna vinner äntligen division 4 Ångermanland efter femte gången gillt. Klubben är redan klar seriesegrare med tre matcher kvar att spela. Mikael Sellin vinner skytteligan på 23 mål. Björn Moström får en väg uppkallad efter sig. Björnavägen ändras till Björnvägen.

Nykomlingarna Domsjö och Ramvik gör klart godkända insatser i fyran. Domsjö slutar på femte plats och Ramvik slutar sjua.

 

* I division 3 Mellersta Norrland radar de ångermanländska lagen upp sig i toppen. Friska Viljor vinner serien, Kramfors blir tvåa och Gottne trea. Under sommaruppehållet tar Robert Bergström en plats bredvid Josip Pavic vid sidlinjen, inte för att Pavic har gjort bort sig, utan mer för att komplettera en redan stark ledartrojka. Med Robert och Josip som tränare går FV som tåget på hösten och klubben kan äntligen vinna division 3. Toby Davis och Rasmus Engström blir lite av ett radarpar i FV. Toby är framspelaren och Rasmus avslutaren.

Att den här upplagan av division 3 MN är den svagaste någonsin pratar ingen högt om.

Kramfors möter Kiruna i den första kvalomgången. Efter ett riktigt snöoväder på Lombia i Kiruna slutar första kvalmatchen 0-0. I returen inför drygt 700 åskådare på Kramfors IP förlorar dock Kramfors med 0-1 efter ett sent mål av norrbottningarna. Kramfors ska dock inte skämmas, så nära division 2 har klubben inte varit på flera decennier.

Gottnes tredje plats bådar gott inför framtiden, och precis en vecka efter sista matchen deklarerar Roger Dannberg att han fortsätter ett år till. Till Allehanda säger han:

”Vi ska till division 2 nästa år!”

 

* Säsongen 2015 är året då det uppstår en liten komisk situation i femman för vilket lag som går upp i fyran. Arnäs 2 vinner femman, Wäijja/Bollsta/Nyland slutar tvåa och Anundsjö 2 slutar trea. Men eftersom samtliga dessa klubbar har samarbete med klubbar i division 4 tvingas de tacka nej. En förfrågan går till fyran Forsmo, men även den klubben tackar nej. Det hela slutar med att inget lag tar steget upp i division 4.

 

* Sollefteå spelar krampaktigt och är närmast chockat under våren. Men som tur är, är det fler lag som sladdar i division 2 Norrland, och när serien tar sommaruppehåll ligger laget på kvalplats. Den placeringen håller laget ända ut. I kvalet mot Kiruna är det klasskillnad mellan lagen. Efter 1-1 borta mot Kiruna kör Giffarna fullständigt över norrbottningarna och vinner med 4-0 hemma. Det innebär att Sollefteå spelar i division 2 även 2016. Bäst i Sollefteå under 2015:  Mittfältarna Abelto Ikose och Patric Kallin.

 

* Bik SK klarar sig alldeles utmärkt i division 1 Norrland. Laget slutar på en hedrande fjärde plats. Bik har dessutom en giftig anfallsduo. Nyförvärvet Fanny Milde prickar in 13 mål och Simone Edefall gör 15.

 

* I division 2 Norra Norrland syd hamnar samtliga Öviksklubbar på övre halvan: Hägglunds trea, Själevad fyra och Modo sexa. Mest ihågkommet är derbyt Själevad-Modo som lockar uppemot 350 åskådare på Själevads IP.

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

2 reaktioner till “Gott Nytt År – det här händer 2015”

  1. År 2015 kommer en fotboll messias i Ångermanland! Hen kommer slå igenom det året med dunder och brak. Håll ögonen öppna folket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *