Kramfors hoppas på förstärkning inför stormatchen

Det var längesen Kramfors fotbollslag fick allsvenskt besök, närmare bestämt för 30 år sedan. Men i sommar blir det verklighet igen då Djurgårdens IF kommer upp till Ådalen.

– Vi hoppas på storpublik, säger Mikael Berggren i Kramfors Alliansen till bloggen.

 

Eftersom Sverige har kvalificerat sig för U21-EM i sommar tar Allsvenskan ett uppehåll i mitten av juni. Därför har Djurgården beslutat sig för att ha ett kortare träningsläger i Kramfors. Att det blev just Kramfors av alla ställen är inte helt slumpmässigt.

– Nej, det finns ju några ångermanlänningar i Djurgården. Min svåger Anders Grönhagen är uppväxt i Kramfors och är numera sportsligt ansvarig i föreningen och ordförande Lars-Erik Sjöberg är bördig från Sollefteå.

Det elvafaldiga svenska mästarna var inte särskilt svårövertalat.

– Det var faktiskt Djurgården som tog första initiativet till det här, och vem tackar nej till en sån här match, frågar sig Mikael Berggren med ett skratt.

Hur stor publik räknar ni med?

– Minst 2000 åskådare känns rimligt, även om ”nya” Kramfors IP har kapacitet för 3000.

Kommer ni med ordinarie Kramfors-lag eller förstärker ni truppen inför den här matchen?

Djurgården har krävt att vi förstärker laget för att det ska bli en jämnare match. Förra sommaren var de på ett liknande läger i Dalarna och vann med 10-0 mot ett division 3-lag. Vi får se vilka spelare vi förstärker med, om det blir några spelare från Gif Sundsvall eller några från Ångermanland.

 

Annars har Kramfors spänt bågen rejält inför kommande säsong i division 3. Ingen kan väl ha missat att stjärnan Petter Thelin har kommit hem för att frälsa de vit-blå-randiga.

Mikael Berggren hymlar inte om målsättningen.

– Med det laget vi har nu ska vi vara som sämst trea, så är det bara. Vi siktar mot division 2, avslutar Mikael Berggren bestämt.

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

2 reaktioner till “Kramfors hoppas på förstärkning inför stormatchen”

  1. 2000 pärs för ett U21 lag som håller div 2 klass, är karln hjärndöd eller kan han inget om fotboll.
    Ok om det va a laget. Snubben har mist förståndet! Inte ens om det är gratis blir det mer än 1500 pärs.

    varva ner, bubblan spricker i maj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *