Hasse Backe tränar division 2-lag

Vad är det senaste i fotbolls-Norrland?

90 minuter tog en rundvandring i mittmedia-koncernen för att snappa upp lokala fotbollsnyheter.

*******

Selånger FK:s damer fortsätter i division 1.  Men inte utan besvär. Division 1-laget upplöses samtidigt som man flyttar upp andralaget i division 1.

Ny huvudtränare för detta ”nya” Selånger blir Stefan Wickström, enligt ST.nu.

-Målsättningen är att skapa en bra och utvecklande tränings- och matchmiljö för unga tjejer som vill utvecklas inom fotbollen. Det förs en positiv dialog tillsammans med SDFF när det gäller hur vi tillsammans kan optimera fotbollsutvecklingen för dessa tjejer i regionen, säger sportchefen Thomas Jonsson till klubbens hemsida.

*******

Division 2-laget Ånge IF värvar en målvakt från norska division 2-laget (motsvarar svenska division 1) Kongsvinger. Nye burväktaren heter Robin Bengtsson och är 25 år. Det skriver Dagbladet.se.

– Vi har sökt målvakt ett tag nu när Lloyd ser ut att skriva på för en högre division. När Robins namn dök upp så kändes det rätt direkt. Vi har haft möjligheten att ha sett honom i spel med Kongsvinger och han imponerar med en bra fysik och pondus. Det ska bli spännande att se honom hos oss, säger Ånges tränare Benny Matsson i ett pressmeddelande.

*******

Hudiksvalls FF i samma division har gjort klart med ett nyförvärv i backlinjen. Den vänsterfotade mittbacken Nicklas Bengtsson har skrivit på för 1+1 år.

Nicklas kommer närmast från division 4-laget Stöde, men han kommer ursprungligen från Sundsvalls organisation – och han tog bland annat upp Selånger i division 1 Norra för ett

Hasse Backe ger instruktioner till Hudiksvallsspelarna.

par år sedan.

Mer HuFF-nytt:

Den erkänt skicklige fotbollstränaren och numera tv-experten Hasse Backe var gästtränare för HuFF:s A-lag på måndagskvällen.

Och han blev imponerad av division 2-spelarna.

– Jag blev förvånad av den höga tekniska kvalitén. Det här är lite mer idrott – att jobba med mottagliga och hungriga spelare. De som vill lära sig och vill bli bättre. Träningspasset var sensationellt bra skulle jag vilja säga. Jag tror inte det här laget egentligen är sämre än ett division 1-lag, betygsatte tränarlegenden Hasse Backe.

Allt enligt helahalsingland.se.

*******

Östersund FK:s mittfältare Sebastian Lundbäck är uttagen i årets första landslagstrupp för U19. 22 spelare är kallade och Östersunds mittfältare är alltså en av dessa.

Det enligt op.se.

 

Bild: Helahalsingland.se

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *