Tvivlar på att truppen blir starkare

Anundsjö har ersatt Martin Åberg med en spelare från Moldavien. 25-årige Mihail Turcan gör sin första träning med division 2-laget på tisdag. Enligt rapporter är det en spelare som kan användas på flera positioner offensivt. Det blir spännande att se om Turcan blir den stora profil som klubbledningen hoppas på.

Martin Åberg lägger av med fotboll efter sex säsonger och 59 seriemål i Anundsjö.

För några veckor sedan sa Anundsjös sportchef Bruno Nilsson att han är nära att göra klart med tre toppspelare. Vi får se vad som kommer efter Mihail Turcan. Har en känsla av att det blir fler utlänningar. Spelare från länder som Moldavien är billigare än svenskar som varit på division 1-nivå.

Anundsjös sportchef har uttalat sig i positiva ordalag när det gäller årets trupp. Han tror den blir starkare och bredare än fjolårets. Jag tvivlar. Givetvis ska klubben ha ett offensivt tänk – framför allt med tanke på att Anundsjö huserat i toppen av norrtvåan under några år (2-2-3 är tabellplaceringarna de tre senaste åren).
Nye huvudtränaren Lennart ”Kral” Andersson har fina meriter – förde upp Brage till superettan och Motala till division 1 – och de spelare som jag pratat med är positivt inställda till Andersson. En tränare som ställer höga krav och ryter i.

Men jag är inte lika optimistisk som Nilsson när det gäller spelartruppen. Christoffer Milde, Toby Davis, Rasmus Bergström, Martin Åberg, Emil Norberg, Morgan Wallin och Daniel Nilsson har lämnat. Och då var truppen tunn redan innan.

Mihail Turcan, Martin Dimoski och 16-årige Rami Mansour är nyförvärven så här långt. Den sistnämnde inledde 2014 i Friska Viljors P17 och avslutade i Östersund FK:s U21.
”Rami är en snabb, kvick och utvecklingsbar spelare. Jag ser honom främst som en kantspelare”, säger Lennart Andersson till klubbens hemsida.

Publicerat av

Sören Häggkvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *