Valde Örnsköldsvik framför Danmark och Italien

När Djursholms P99-lag skulle bestämma var de skulle åka på träningsläger diskuterades Danmark och Italien.

Men till slut föll valet lite oväntat på – Örnsköldsvik.

– Varför ska vi åka ner till Milano på träningsläger när vi har Ångermanland? frågar sig Tore Eliasson, chefstränare för Djursholms P99.

 

Frispråkige Tore Eliasson är uppväxt i Vallnäs utanför Junsele. Nyligen slutade han i agentbranschen (drev Lib Sports tillsammans med agenten Glenn Schiller) för att satsa

Stockholmslaget Djursholm möter Friska Viljor i helgen. Här är Djursholm klädda i svart.

stenhårt på en tränarkarriär.

– Mitt stora mål är att komma hem till Norrland och bli A-lagstränare. Det finns inget annat för mig. Jag går en massa utbildningar nu för att ta mig dit, säger Tore.

Tore Eliasson är en av två chefstränare för Djursholms P16-lag.

Men att man lägger ett träningsläger i en stad som mest förknippas med hockey – och i en hall, Bosch-hallen, som inte har full storlek kan tyckas märkligt.

– Nej, för mig är det inte konstigt. Det är i Norrland förnuftet finns, haha. Skämt och sido är Ångermanland perfekt för oss att komma till. Vi kommer att ha teambuilding på Paradisbadet bland annat.

Totalt kommer helgen i Örnsköldsvik, inklusive tåg och hotell, att kosta uppåt 40 000 kr.

Men så lätt var det inte för Tore att hitta ett motståndarlag att möta.

– Vi hittade inget annat lag där uppe än Friska Viljor. Vi frågade Moffe och Höga Kusten i november och hade hoppats på att vi kunde mötas i Kinahallen i Ullånger, men fick ett nej. De lagen börjar tydligen träna i mars – inte undra på att Ångermanland inte får fram talanger, säger Tore.

Talanger var det, ja. Hur ser du på talangutvecklingen i Ångermanland?

– Ska jag vara helt ärlig har jag ingen jättekoll på det. Men jag är lite skeptisk till hur det bedrivs. Det känns som att föräldrarna bestämmer för mycket. Jag menar att en mamma eller pappa inte kan påverka hur långt du kan gå. Det är varje spelares ansvar att vilja bli bättre. Men fotbollsgym i Örnsköldsvik som kan använda Bosch-hallen blir ju ett lyft.

Djursholm möter alltså Friska Viljors P17-lag i Bosch-hallen. Stockholmarna får bekänna färg då man åker upp med ett rent P99-lag.

– Friska Viljor borde vinna, inget snack om saken. Det vore lite pinsamt om vi vann.

Två spelare sticker ut lite extra hos 08:orna: Simon Andersson och Buster Lundh. De är söner till Bosse Andersson (sportchef i Djurgården) och Olof Lundh (välkänd tv-profil på TV4-sport).

 

Träningsmatchen Friska Viljor FC – FC Djursholm börjar kl 14:00 nu på lördag i Bosch-hallen.

 

 

Foto: Djursholms hemsida.

 

 

 

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *