Så går det för Ö-vikslagen i division 2

I årets division 2 Norra Norrland Syd hittar vi inte mindre än tre lag från Örnsköldsvik. På Twitter kallade jag denna stadskamp för ”triangeldramat”.

Med tre lag från Ö-viks kommun i denna serie kunde man tro att det skulle innebära en hård dragkamp om spelare och därmed en aktiv silly season.

Men icke.

Den här förväntade kapprustningen har lyst med sin frånvaro, det är egentligen bara Modo FF som har presenterat nyförvärv att tala om.

Modo leder därmed silly season klart på poäng.

Hittills, kanske man ska tillägga.

Nu väntar en lång och tuff försäsong innan seriepremiären står för dörren, och precis därför är det lite riskabelt att redan nu sia om damtvåan. Men jag ska ändå göra ett försök.

 

Modo har som sagt varit varit aktiv på spelarmarknaden och har fram tills nu värvat fyra spelare: Malin Lindström, Moa Wikman, Alva Boman och Matilda Westman.

Och det är ingen tvekan om att de här spelarna kommer att göra en redan stark nykomling ännu bättre. Framförallt mittfältarna Malin Lindström och Matilda Westman kommer att sätta avtryck i Modo FF. Med det sagt tror jag Modo FF hamnar på övre halvan av tabellen. Något som en nykomling som Modo borde vara nöjt med.

 

Hägglunds, nykomling ifjol, slutade på en fin andraplats bakom suveräna Åkullsjön förra säsongen. Trots den starka tabellplaceringen har det varit förvånansvärt tyst kring klubben under hösten och vintern. Förutom 24-åriga Emelie Domeij har laget inte värvat någon spelare sedan i somras.

Och ska man tolka det rätt är klubben nöjd med både spelartruppen och ledartrojkan. Rimligtvis borde Hägglunds vara lika bra som förra året, eftersom spelartruppen är status quo. Men det andra året i en ny division brukar av tradition vara svårare. Hur som helst tyder allt på att Hägglunds lyckas bra i division 2 i år igen.

 

Själevad kommer till division 2 med en misslyckad säsong i division 1 i bagaget och jag vet inte hur mycket den förra säsongen har påverkat spelarna negativt. Självförtroendet borde ha fått sig en smäll, och hur kommer spelarna (läs: de äldre) att kunna motivera sig för division 2? Men nu är det bara ta tjuren vid hornen och rikta in sig på den lägre nivån och glömma det som har varit.

Det är inget snack om att kvalitetsmässigt har Själevad ett riktigt bra division 2-lag. Framförallt när man läser på lagets hemsida att de äldre rutinerade spelarna har tränat bättre än på många år. Ryggraden behövs i detta unga Själevad.

Senast jag pratade med Tommie Andersson var i november och då lät han motiverad inför den här division 2-säsongen. När man går ner en division får man ingen tändvätska gratis, istället får man hitta andra vägar för att motivera spelarna. Roliga och tävlingsinriktade träningar till exempel. Det är tipset jag ger Själevad.

Om Själevads tränare lyckas med det är mycket vunnet.

Då finns det en chans att laget spelar division 1-fotboll 2016.

 

Så om vi ska knyta ihop säcken: Samtliga Ö-vikslag kommer att hamna på övre halvan. Själevad kommer till och med tampas om seriesegern, förmodligen med något av Umeålagen som främsta utmanare.

Men så vitt jag vet är bollen fortfarande rund…

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *