Långsele söker målvakt – och Remsle tränare

Förra säsongen slutade Remsles damer i mitten av division 2 Mellersta Norrland.

Den här säsongen har börjat i en uppförsbacke. Laget saknar nämligen en huvudtränare.

– Så här i inledningen av säsongen är det jag som har tagit på mig rollen som tränare tills vidare. Vi har en tränare på gång, men i dagsläget är det ännu inget som är klart, säger Remsles ordförande Håkan Norberg.

Däremot är det klart att tränaren från förra året, Leif Medin, har lämnat tränarposten.

– Leif är inte tränare längre, han har en annan roll i klubben numera. Han är egen företagare så han får inte riktigt tiden att räcka till.

På spelarfronten har Remsle tappat några tunga pjäser. Klart är att duktiga mittfältaren Josefin Gustavsson lämnar Remsle och går till division 1-laget Bik SK. Indirekt har klubben också förlorat Fanny Milde – som också går till Bik. Fanny tillhörde egentligen Frånö, men eftersom Remsle och Frånö har ett samarbete spelade Fanny även med Remsle förra året.

– Som vanligt vid den här tiden på året har vi en tunn trupp, men det brukar se bättre ut framåt vårkanten. Så småningom kommer vi att lyfta upp några yngre tjejer till damlaget. Som alla förstår finns ingen uppsjö av fotbollsspelare i västra Ångermanland.

Situationen med två lag i samma serie från Sollefteå-området underlättar inte, menar Håkan Norberg.

– Det bästa hade varit om något av lagen (Långsele eller Remsle) låg i division 3. Som läget är nu blir klubbarna mer egoistiska.

Mittenplaceringen från förra säsongen är klart godkänt.

– Vi är nöjda om vi vandrar nånstans i mitten av tabellen. Om man siktar på toppen måste man vara beredd på att gå upp om man skulle göra det. Organisatoriskt och ekonomiskt skulle vi inte klara av ett avancemang idag.

– Det ryms inte så många division 1-lag i Ångermanland. Högst två på sin höjd.

Var och hur ofta tränar ni nu?

– Vi tränar fyra gånger i veckan. Två gånger i Kubenhallen plus två styrkepass, varav ett är individuellt.

 

Cirka en mil väster om Remsle ligger grannklubben Långsele AIF. Här råder det ingen tränarbrist. Hans Hiller är huvudtränare och Thomas Eriksson och Lars Jonsson är assisterande tränare.

I spelartruppen ser det också stabilt ut.

– Som det ser ut just nu får vi in nio nya spelare. Men av dessa är många yngre tjejer som inte är redo för division 2 ännu, berättar Hans Hiller.

På minuskontot är det bara en spelare att nämna. Men oturligt nog är det lagets målvakt som har kastat in handduken.

– Det är det största bekymret vi har nu, att hitta en ny målvakt. Det blir inte så enkelt.

Långsele klarade kontraktet i division 2 i höstas med ett nödrop.

– Men efter förutsättningarna var det klart godkänt. Vi spelade aldrig med samma backlinje i två matcher i rad. Inte heller på träningarna hade vi samma lag som på matcherna. Så med de förutsättningarna i åtanke gick det ändå bra.

Vilka blir Långseles nyckelspelare denna säsong?

– Anna Mikaelsson kommer alltid att vara värdefull för oss. Vi har fått några kreativa spelare som kan agera framspelare till henne, därför tror jag att hon lyfter sig ännu mer från ifjol.

– Vidare är Emelie Näsström jätteviktig, likaså Camilla johansson. Elin Johansson tillhör också en av de bättre, men hon har aviserat att hon vill spela med Modo i år. Hon går fotbollsgymnasiet i Örnsköldsvik. Men vi hoppas såklart att Elin stannar hos oss.

– Om vi får träna ihop oss skulle jag vilja säga att backlinjen är våran viktigaste lagdel. Tre av spelarna som vi har fått från Ruif är försvarsspelare, så där har vi något att bygga vidare på.

Långsele tränar två gånger i veckan i Kubenhallen.

Hans Hiller avslutar med orden:

– Får vi bara tag på en målvakt tror jag vi går mot en rolig säsong.

Därför: Om du är kvinna och duktig på att rädda bollar kan du väl höra av dig till Långseles damlag.

Laget är i skriande behov av en ny målvakt.

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *