Magiskt derby

Harry Kane gick runt på White Hart Lane med tårar i ögonen. ”Harry Kane he’s one of our own”, sjöngs det från ett tokladdat stadion i norra London. Kane ville nog aldrig lämna planen. Vilken match av mitt lag! När blev Arsenal så totalt nedtryckt och utspelat av Spurs? Jag har i alla fall aldrig varit med om det. 72:a derbyt kommer jag att minnas så länge jag lever. Vilken passion och vilja från de liljevita. 21-årige Harry Kane är Premier Leagues hetaste spelare. Han kan göra mål på alla sätt.
Detta är en lokal fotbollsblogg. Men kan inte undgå att skriva detta. Jag bytte kanal när det blev fyra övertidsminuter. Orkade, vågade inte se, har upplevt så många gånger att Spurs släppt in sena mål. Men denna säsong gör man istället viktiga mål i slutet. Harry Kane gjorde sitt första North London Derby. Han kliver fram och avgör med två fullträffar i andra halvlek. Segermålet i minut 86 var så vackert. Perfekt inlägg från Bentaleb och vilket häng i luften när Kane med huvudet placerade in bollen i bortre. Han är på riktigt. En egen produkt. Om Harry Kane inte plockas ut i det engelska landslaget har Roy Hodgson något allvarligt fel på sina ögon.
Jag har sett detta klassiska derby på plats en gång. 1996 då det blev mållöst på White Hart Lane. Jag skulle gjort vad som helst för att varit där i dag och sett min 15:e match (varit Spursare sedan 1978 då jag träffade Spurs ikonen Steve Perryman i samband med en cup med Domsjö IF) live på världens vackraste och mest intima fotbollsarena.
Tottenham käkade upp Arsenal. Jag skakar av lycka efter en magisk och underbar lördagseftermiddag. Finns inget mer underbart än att slå Arsenal.

Publicerat av

Sören Häggkvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *