Anders Dahlbäck – ny tränare i Härnösand

Härnösands SK hamnade på en fin tredje plats i division 2 Mellersta Norrland förra året. Något som dock blir svårt att upprepa den här säsongen.

– Ja, vi har tappat sju 95:or som har utgjort stommen i laget under flera säsonger. Vi får svårt att vinna serien, det är ett som är säkert. Men samtidigt är det kanske inte målsättningen heller, det viktigaste för oss är att så många som möjligt vill spela fotboll, säger lagets tränare Benny Ödlund.

Vilka spelare ska ersätta den här stommen?

– 27-åriga Marika Olsson gör comeback och får ses som rutinerad i det här sammanhanget. Sedan kommer vi att lyfta upp spelare från våra yngre lag.

Benny Ödlund gör sin femte säsong som damtränare för Härnösands SK. Inför denna säsong har han en ny kompanjon bredvid sig. Per Ahlenius slutar som tränare och in kommer istället Anders Dahlbäck.

– Anders har tidigare tränat klubbens F99-lag och nyligen tog han alltså klivet upp i damlaget.

Nu när Bik SK och Härnösands SK inte längre är i samma serie vore det logiskt att klubbarna har samarbete. Så är dock inte fallet.

– Nej, vi har inget samarbete med den klubben. Vi är konkurrenter, men på ett positivt sätt.

Grannklubbarna har dessutom olika metoder när det gäller att ta in nya spelare.

– Härnösands SK ringer inte till spelare och försöker värva, istället lyfter vi upp spelare från de egna leden. Bik värvar fler spelare utifrån.

Enligt Benny Ödlund är inte HSK lillasyster i stan.

– Nej, det tycker jag inte. Vi är ungefär jämbördiga klubbar. När vi mötte varandra förra året skiljde det inte mycket mellan lagen. Det är små marginaler, vi kunde lika gärna ha gått upp i division 1.

Damlag brukar inte ha något emot av att träna ofta. Härnösands SK utgör inget undantag.

– Vi tränar fyra gånger i veckan. Vi löper på måndagar, tisdagar är det spinning, torsdagar styrke/spänst och på helgen spelar vi fotboll i Öbackahallen (gymnastiksal).

Träningsförutsättningarna för fotboll är inte bra i Härnösand, men sedan 2010 har det blivit bättre.

– Sedan Högslätten fick en uppvärmd konstgräsplan har vi fått det bättre. Vecka 10, i början av mars, siktar vi på att gå ut.

Två föreningar i Härnösand har Högslätten som hemmaplan – Härnösands FF och Härnösands SK.

– Vi har fördel av att vi delar hemmaplan med Härnösands FF, då kan den klubben hjälpa oss med att trycka på kommunen så att de värmer upp planen tidigare. Ju högre upp i seriesystemet HFF spelar, desto bättre för oss.

 

 

Bild: Härnösand SK:s hemsida.

 

 

Publicerat av

Jonas Lindmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *