Två nya tränare i Friska Viljor

Friska Viljor saknar fortfarande en assisterande tränare.
– Vi har en önskan att hitta en ledare, men det är inte enkelt, säger sportchefen Andreas Fahlgren.
Nye huvudtränaren Josip Pavic, 26, får hjälp ibland.

FV har två nya ledare i övriga lag, Håkan Östberg i U17 och Jonny Edmark i U19.
Mittfältaren Håkan Östberg gjorde nio säsonger i Friska Viljor och var med i superettan 2004. Han slutade i FV 2007.
– Det är kul att vi får in ledare med stort FV-hjärta, säger Andreas Fahlgren.
Håkan Östberg ersätter Tobias Rudh i U17. Jerry Carlström, huvudtränare, och Sonny Östman är övriga ledare för FV:s yngsta lag. Östberg och Carlström spelade ihop under många säsonger i Hägglunds och FV.

Jonny Edmark, med många säsonger bakom sig i Hägglunds, är ny tränare i U19. Han kamperar ihop med ledarveteranen Lars-Gunnar Eriksson som var huvudtränare för a-laget i fjol. U19 ska spela i division 4.
– Vi har tre trupper. Nu ska vi bygga en förening och där kommer Robert Bergström (ny fotbollskoordinator i FV) in. Vi vill vara modern och se till individen.
– Vi har börjat sätta upp vår filosofi som ska gälla för spelare och ledare. Vi ska ha ett regelverk att förhålla oss till, säger Andreas Fahlgren.
Friska Viljor var ovanligt tidigt ute med a-lagstruppen.
– Vi har 19 man i truppen. Det ska bli 20. Men vi ska ligga lågt nu. Vi vill inte ta in någon innan vi ser var det kan behövas spelare.

2 mars går division 3-laget ut på konstgräset på Skyttis.
Många spelare har skadats på grund av den slitna konstgräsmattan på Skyttis. Den har legat där sedan augusti 2004. En konstgräsmatta av den typen ska bytas ut efter ungefär sex, sju år. Äntligen har Örnsköldsviks kommun kommit till skott. Den nya mattan är planerad att läggas ut i juli – under speluppehållet.

Publicerat av

Sören Häggkvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *