Anundsjö har bättre spets i år

När det stod klart i höstas att Lennart Andersson tar över efter Robert Bergström i Anundsjö var det många som reagerade ungefär:

”Ja, vad  bra att Anundsjö satsar på en erfaren tränare utifrån, men det gäller att ”Kral” får en slagkraftig trupp att jobba med också, annars är det meningslöst”.

Så lät det från många håll.

Nu är vi inne i mars och nu vet vi bättre.

Även om Toby Davis, Martin Åberg, Rasmus Bergström, Christoffer Milde har lämnat tycker jag truppen totalt sett är bättre i år. Framförallt är spetsen bättre.

Och då tänker jag främst på klassspelarna Martin Dimoski och Mihail Turcan. Martin ser precis lika bra ut nu som när han för två år sedan briljerade på vänsterbacken. Hans flyt i steget, spelförståelsen och hans enkla lösningar gör att han sällan eller aldrig tappar kontrollen på bollen, det i sin tur gör att Anundsjö får ett bättre flyt i spelet med honom på planen (finns det nåt värre än när ytterbackar ständigt slår felpass i uppspelen?).

Mihail Turcan, eller ”Micha” som han kallas i laget, kan vara den bästa spelaren Anundsjö har haft sedan Goran Zdradkov spelade i Anundsjö. Turcan är en rättvänd spelare som kommer att ställa till med oreda både bakom och framför motståndarnas backlinje. Jag kan garantera att han kommer att leverera en hel del mål och assist i sommar.

Kan han vara den offensiva motorn som Anundsjö har saknat de senaste åren? Och kan han vara tungan på vågen som kan skjuta Anundsjö till division 1?

Kapaciteten har han i alla fall.

Dessutom kan man nästan räkna in Joel Åman som ett nyförvärv. Ifjol fick han en stor del av säsongen spolierad av skador. Och så här långt in på säsongen ser han ut att vara i gammal god form.

Sedan kan nog tränarbytet betyda en hel del också.

Tror vi kommer att få se ett annat Anundsjö i år. Kanske inte ett lika fint och bollrullande lag, men ett mer disciplinerat och effektivt lag. Kral är oerhört noga med detaljer och lämnar ingenting åt slumpen.

Men finns det inga orosmoln för Anundsjö denna säsong?

Jo, mittbackar och innermittfältare finns det få av i dagens trupp. Framförallt när vi vet att alla lag drabbas av skador och sjukdomar. Simon Gustavsson och Oskar Westbergh är såklart givna innermittfältare, men bakom dessa ser det tunt ut. Okej, Mack Ward kan man sätta in var som helst på planen och Mohamed Chawila kan kanske spela innermittfältare. För Anundsjös del får klubben hoppas på att den nya amerikanen Konnor McGgee håller hög klass och att han trivs bäst som mittback eller som innermittfältare.

 

Om Anundsjö skulle ha seriepremiär imorgon skulle jag ställa upp med följande Anundsjö-elva:

Dejan Dimoski

Viktor Mellbin, Luis Vasquez, Anders Dahlbäck, Martin Dimoski

Oskar Lindmark, Simon Gustavsson, Mack Ward, Tobias Stenberg

Mihail Turcan, Joel Åman

 

Yttermittfältarna och forwards är attackspelare som gärna går på djupet och det är spelare som passar perfekt in i Lennart Anderssons fotbollsfilosofi. Simon och Mack är defensiva mittfältare som balanserar upp de offensiva yttermittfältarna. Ytterbackarna Mellbin och Dimoski är stabila bakåt, men kan även hota framåt.

 

Till sist: Skador var det, ja. Oskar Westberg blir borta minst en månad då han måste operera knät  som han har haft problem med en längre tid. Även om det är en stabil division 2-spelare faller inte Anundsjö ihop för det.

Även om centrallinjen blir tunnare.

 

 

 

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *