Konyaspor värvar Saine – och siktar mot Allsvenskan

Vart tog Modou Saine vägen?

Ja, efter att han stack från Anundsjö under sommaruppehållet förra året har det varit tyst kring honom – tills nu.

Enligt uppgifter till bloggen har Konyaspor KIF värvat den spänstige mittbacken. Konyaspor spelar i division 2 Norra Svealand och har sin hemmaplan på Alby IP i sydvästra Stockholm.

Modou Saine har tidigare tränat både med division 4-laget Kista Galaxy och division 1-laget Södertälje FK – och nu är han alltså  klar för division 2-laget Konyaspor KIF.

Albylaget Konyaspor har en trupp där de flesta är första och andra generationens invandrare.

Klubben har ingen blygsam målsättning. Det här kan man läsa på Konyaspors hemsida:

 

”Vi ska ha ett A-lag i Allsvenskan, som spelar sina hemmamatcher här, i Botkyrka, mitt i förorten.

Vi ska ha spontanidrott för alla Botkyrkas unga både tjejer och killar, män och kvinnor, rika och fattiga, arbetsgivare och arbetslösa, oavsett vem du är, så är du välkommen och ska känna dig välkommen.

Det är mycket mer en mötesplats än ett idrottsevent. Man kommer dit. Man spelar en match på fem minuter sen åker laget ut. Det är då det händer. Man hänger kvar och snackar. Allt mingel runt omkring när man träffar nya personer. Det är det som är själva grejen. Det är så mycket mer än bara fotbollen.

Vi brinner för det vi gör, vi ser vikten av det vi gör och vi kämpar för ett långsiktigt mål, ett bättre Botkyrka för oss alla, ett Botkyrka där våra barn vill växa upp i och sedan bo kvar i och sedan låta deras barn gå i Botkyrkas skolor.

Målen får många utomstående att fnissa, men ingen i klubben fnissar. Här har vi människor som kommer från världens alla hörn och kanter, vi som flytt undan krig och katastrofer, som haft noll att tro på!
Det är människor som vågar drömma, som vågar misslyckas. Människor som ramlat, men alltid rest sig igen. För dem är målen nåbara, för oss är målen nåbara – för vi tror på det vi gör och vi brinner för det vi gör!”

 

Fantastiskt skrivet av klubben där ingenting verkar omöjligt.

I Ångermanland har Modou Saine spelat i Friska Viljor, Anundsjö och Härnösands FF.

 

Publicerat av

En kommentar till “Konyaspor värvar Saine – och siktar mot Allsvenskan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *