Björna och Gottne imponerade i DM – och Fanny Milde återvänder till Ruif

Grupperna i DM slutade så här:

Grupp 1

Gottne

Anundsjö

Björna

Domsjö

Grupp 2

Härnösand

Sollefteå

Kramfors

Höga Kusten

Grupp 3

Friska Viljor

KB65

Arnäs

Hägglunds

 

Jaha, och hur sammanfattar man detta gruppspel i DM?

Anundsjö, Björna och Gottne kom till Skyttis med försvagade spelartrupper. Och när jag frågade Roger Dannberg i Gottne och Björn Moström i Björna på morgonkvisten hur det kändes inför matcherna fick jag till svar:

”Nej, vi har många spelare borta, så detta blir jobbigt”, lät det från de båda tränarna.

Om det var en medveten taktik för att slå ur underläge eller om det var en typisk svensk ödmjukhet vet jag inte. Men fel hade de i alla fall. Björna och Gottne spelade ju faktiskt riktigt bra under detta DM.

Anundsjös första match var mot Björna och man kan förstå frustrationen som Kral visade; Anundsjös spel hackade rejält. Björna stängde alla ytor och spelade stabilt i försvarsspelet. Om det var någon på läktaren som inte visste vilken divisionstillhörighet lagen hade, skulle de inte tro att det skiljer två divisioner mellan lagen. Det var en relativt jämn match.

Anundsjö vann dock matchen efter mycket möda med 2-0, efter mål av Mihail Turcan och Tobias Stenberg.

Björnas tränare Björn Moström måste ha varit helnöjd med hur matchen såg ut.

Lennart Andersson i Anundsjö var av förståeliga skäl inte lika munter.

Det skulle senare visa sig att Anundsjö och Gottne skulle mötas i en ”gruppspelsfinal”, det efter att Gottne vann mot Björna med 2-1 och Anundsjö mot Domsjö med 6-0.

Gottne grundlade vinsten mot Anundsjö med sitt låga, kompakta försvar. Gottne hade ett kort avstånd mellan spelarna både i djupled och i sidled. Det gjorde att felvända Anundsjöspelare (framförallt AIF-forwards) blev omringade av Gottnes backlinje och mittfält. På det sättet stal Gottnespelarna bollen gång på gång när Anundsjö spelade upp den. Den fällan hade inte Anundsjö något svar på. Anundsjö borde dock ha attackerat kanterna för att på så sätt öppna upp Gottnes mittförsvar. Men i ett energilöst Anundsjö ville/orkade inte laget det. Och när koncentrationen inte riktigt infann sig hos Anundsjöspelarna blev man straffade direkt. Två snabba omställningar senare stod det plötsligt 2-0 till Gottne. Anundsjö hade sedan några halvchanser, men en reducering var aldrig nära.

Om man ska titta på individuella insatser måste jag lyfta fram hela Gottnes backlinje med Ahad Kargar, Jens Lindahl, Mattias Granberg och Erik Karlsson som spelade stabilt matchen igenom. Ett stort utropstecken går också till spelgeniet Emir Heski. Han kommer att trolla friskt i division 3 i sommar, var så säker. Forwarden Elvys Valderama såg också pigg ut. Med sitt tunga skott kommer han säkert att göra en hel del mål framöver.

I Anundsjö kan jag inte lyfta fram någon.

I de andra grupperna skedde det inga större skrällar.

Sollefteå, FV och Härnösand gick planenligt vidare till semi.

Då Gottne möter Härnösand och Friska Viljor möter Sollefteå i semi kan det bli en ren Ö-viksfinal i DM – Gottne mot FV.

I DM verkar ingenting vara omöjligt.

 

Damernas gruppspel i DM avgörs imorgon, lördag. Spelorterna är Örnsköldsvik för den norra gruppen och Kramfors för den södra.

Själevad är storfavoriter till att vinna den norra gruppen. Det är bara Hägglunds och Modo som kommer att ge Själevad lite motstånd, matcherna mot KB65 och Domsjö blir kattens lek med råttan. Själevad kommer att vinna alla fyra matcherna och vinna gruppen. Hägglunds blir tvåa.

I den södra gruppen tippade jag i ett tidigare inlägg att Remsle kommer att vinna gruppen. Men det var innan jag visste att Fanny Milde är tillbaka i laget. Nu kommer hon dock inte att spela DM, men att hon är tillbaka kommer att ge hela föreningen en energiboost.

Alltså: Själevad, Hägglunds och Remsle tror jag går till semifinal i DM.

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *