Så slutar DM…

Nu är semifinalerna klara såväl som för herrarna som för damerna.

 

Så här blev lottningen:

 

Härnösand SK-Själevad

Hägglunds-Bik SK

 

Friska Viljor-Sollefteå

Gottne-Härnösand

 

Nu är det slut på ”kortmatcher” i DM och framöver blir det alltså ”riktiga matcher” i 2*45 minuter. Det känns bra, nu känns det som tävlingsmatcher på riktigt. Kvalet till Svenska Cupen har börjat på allvar.

Själevad lottades borta mot Härnösand och även om HSK imponerade i gruppspelet i helgen ska Själevad vinna denna semi. SIK är tyngre, mer rutinerat och helt enkelt ett skickligare fotbollslag. Själevad till final alltså.

I den andra semin möts Hägglunds och Bik SK. Laget från Bondsjöhöjden bör vinna, men så enkelt blir det inte. Jag tror på en tät och spännande drabbning där oavgjort ligger nära till hands. Men i förlängningen avgör Härnösandslaget och får möta Själevad i final.

En final som Själevad vinner med 2-0 efter en trevande första halvlek.

Själevad DM-mästarinnor 2015!

 

På herrsidan har Härnösands FF blivit irriterat på Gottne som har skjutit fram semin. Om det ligger någon sanning i att Gottne har medvetet ändrat matchdatum i hopp om att få spelare spelklara i tid vet jag inte. Det låter lite långsökt. Men i vilket fall som helst kommer HFF använda irritationen som bränsle och kommer vara laddade till tänderna. Gottne är ett stabilt och disciplinerat lag med eller utan förstärkningar, men här tar Gottnes DM-äventyr slut. HFF vinner denna semifinal.

Den andra semin Friska Viljor-Sollefteå kan nog bli en rysare. Båda klubbarna har tagit det lugnt under silly season (mycket beroende på ekonomin) och har litat på sina befintliga trupper. Jag håller dock Sollefteå som snäppet bättre och därför tror jag Giffarna vinner detta.

DM-guldet kommer alltså antingen hamna i Sollefteå eller i Härnösand.

Det blir såklart ingen ”promenad i parken” för Härnösand, för så mycket skiljer det inte mellan de här division 2-lagen. Men nog borde HFF till slut knyta ihop säcken och gå vinnande ur den här striden. Härnösand tror jag blir DM-mästare 2015.

 

 

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Så slutar DM…”

  1. kolla upp sista speldatum som ÅFF satt för semifinalerna i DM Jonas L. Med vänlig hälsning, Roger D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *