Ångermanland till final i Gestrikecupen

Ångermanlands flick- och pojklag födda 1999 spelade Gestrikecupen i Gävle i helgen. Gästrikland, Hälsingland, Jämtland/Härjedalen, Ångermanland, Stockholm och Örebro deltog.

Flickorna tog sig till final där det blev förlust med 0–5 mot Stockholm.
– Stockholm är tillsammans med Skåne de bästa distrikten. Det är skillnad på tempot och individuellt. Med tanke på förutsättningarna hängde våra tjejer bra med. De stod upp bra.
– Det är lärorikt och utvecklande att möta ett så bra lag som Stockholm, säger distriktstränaren Emma Ribbefors från Sollefteå som tillsammans med Therese Burholm från Örnsköldsvik var Ångermanlands ledare på flicksidan i helgen.
Stockholm gjorde alla mål i första halvlek.
– Vi inledde bra. Stockholm gjorde 1–0 efter en kvart och sedan hade vi en dipp och det rann iväg. Vi hade lite otur vid ett par mål.
– Vi ändrade lite i spelet i andra och gjorde en toppenfin andra halvlek. Vi hade ett antal målchanser och vår målvakt storspelade.

Ångermanland vann gruppen på målskillnad – ett mål bättre än Örebro. Ångermanland spelade 2–2 mot Örebro på Strömvallen. Moa Hedberg från Domsjö och Zabibu Nduwimana från BIK SK gjorde målen. Sedan blev det 2–0 mot Hälsingland. Zabibu Nduwimana och Mathilda Söderqvist från Remsle UIF FF var målskyttar.
Emma Ribbefors var mycket belåten med matcherna i Gävle.
– Vi har många duktiga tjejer och det bådar gott inför framtiden.

Hon berömde hela laget men plockade fram tre spelare. Mittbacken Jennifer Björnler från Hägglunds, Fanny Forssell från Modo som spelade inner- och yttermittfältare och målvakten Isabelle Köhn från BIK SK som stod mot Hälsingland och Stockholm.
Det stora målet för Ångermanlands F99 är kvalet till Cup Kommunal i Luleå i slutet av året.
– Det är vårt slutmål med det här laget. Vi ska jobba hårt fram till dess att forma en trupp. Sedan i höstas har vi träffats en gång i månaden och kört två pass. Vi kommer att ha ett vårläger i Junsele. Sedan blir det mer intensivt i höst.

Ångermanlands pojkar svarade också för en bra cup i Gävle. De höll jämna steg med Stockholm Blå och förlorade bara med 0–1. Det blev förlust med 8–9 efter straffar mot Hälsingland. Det stod 1–1 vid full tid. Placeringsmatchen mot Gästrikland slutade 1–1.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *