”Vi är extremt tunna på mittfältet”

Efter att ha sett Anundsjös hemmapremiär kan man konstatera att laget saknar innermittfältare.
– Vi har inget mittfältsspel. Vi är extremt tunna där. Om Simon (Gustavsson) går sönder blir det mycket värre, säger anfallaren Tobias Stenberg.
– Vi är alldeles för ensamma längst fram.

Anundsjös taktik är att spela ut på kanterna till Oskar Lindmark (osynlig i lördags) eller Joel Åman (utvisad efter 50 minuter mot Hudiksvall efter två gula kort på två minuter). Sedan ska Mihai Turcan, nyförvärvet från Moldavien, och Tobias Stenberg springa och visa sig.

Jag tog upp saknaden av centrala mittfältare med tränaren Lennart Andersson efter lördagens match på Skyttis. ”Det är som det är”, sa ”Kral” lite uppgivet efter nederlaget mot Hudiksvall. Sportchefen Bruno Nilsson måste leta mittfältare.
Nu kommer det att bli bättre när ”veteranen” Oskar Westbergh är tillbaka efter skada (opererat knäet). Westbergh väntas tillbaka om några veckor. Nyförvärvet Konnor McGee är allround och kan användas på mittfältet. Han var inte med mot Hudiksvall. Amerikanen kom in under de sista minuterna i premiären borta mot IFK Östersund. Men McGee har inte imponerat så här långt.

Vänsterbacken Martin Dimoski är tillbaka i Anundsjö. Han ska vara ett offensivt hot med sin löpstyrka och vassa vänsterfot. Mot Hudiksvall blev det lite offensiva utflykter. Anundsjötränaren ville att Martin skulle stanna mer på egen planhalva eftersom Hudiksvall hade en vass kantspelare.

Tobias Stenberg var med sina tio mål Anundsjös bästa målskytt förra säsongen. Han har inte hittat nätmaskorna ännu efter två matcher. Men chanser har inte saknats för Stenberg.
– Mot Östersund hade jag öppet mål när jag fälldes men fick ingen straff. Mot Hudiksvall hade jag ett par fina lägen. Det absolut bästa hade varit om jag gjort mål i första matchen, för då kan man spela mer avslappnad sedan. Det finns en risk att det sätter sig i huvudet.
Hur kändes det under försäsongen?
– Det gick bra i träningsmatcherna och jag fick tillbaka självförtroendet.
Hur tycker du samarbetet har fungerat med nye Mihai Turcan (ligger strax bakom Stenberg)?
– Vi har inte hittat varandra så bra än. Vi är för långt ifrån varandra. Det måste vi rätta till.

Anundsjö trivdes bra mot IFK Östersund (vinst 2–0) när Bredbyngänget fick kontraslå.
– Vi är inte det spelförande laget. Vi är mer ett kontringslag, konstaterar 23-årige Tobias Stenberg.

Närmast väntar två tuffa matcher för Anundsjö, Boden borta och Härnösands FF hemma.
– Vi kommer att kontra sönder Boden.
Lennart Andersson var ursinnig efter förlusten mot Hudiksvall. Han var bland annat förbannad på domaren. ”Kral” sparkade till vattenflaskstället efter slutsignalen.
– Han vill verkligen vinna, säger Tobias Stenberg.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *