Tips: division 4 Ångermanland

Då är det snart dags för Ångermanlands bästa serie att premiärspela – division 4 Ångermanland. Först ut är Älgarna- Anundsjö 2 som spelar tisdagen den 28 april. Sedan rullar det på hela säsongen tills den 27 september då den sista omgången spelas.

Björna är såna solklara favoriter att det är svårt att minnas när något lag var så favorittippat i fyran senast. Laget har ständigt legat i toppen de senaste åren, men har inte riktigt räckt till för att vinna serien. Många har hävdat att Björna har saknat en riktigt vass målskytt för att vinna serien. Inför den här säsongen har inte bara en målskytt värvats utan två. Martin Åberg och Mikael Sellin behöver ingen närmare presentation. Det är två klasspelare i division 4. Martin har varit en pålitlig målskytt i Anundsjö i många år och Mikael har varit en stor målskytt i både Arnäs och Friska Viljor.

När jag pratade med Martin Åberg i samband med DM sa han:

”Jag är imponerad av Mikael Sellin. Jag hade inte sett honom spela så mycket förut, men det är en riktigt duktig spelare.”

Andra spelare i Björna som har spelat i division 3 eller högre är Henrik Eriksson-Ehlin, Marcus Fransson, Erik Johansson och Håkan Holmgren.

Nej, Björna vinner fyran. Det enda laget som möjligtvis kan hota är ett spelskickligt KB65.

Hur ser jag på de andra lagen då?

Hårdsatsande (?) Älgarna tror jag blir trea. Härnösandsklubben har tydligen värvat en målvakt som håller superetta-klass. Att han håller den klassen tvivlar jag starkt på, men att han är duktig stämmer säkert. Stefan Wallin och Peter Johansson är två andra spelare som kommer att höja Älgarna.

Älgarnas nya toppmålvakt: Andriy Fedorenko som närmast kommer från ukrainska högstaligan.
Älgarnas nya toppmålvakt: Andriy Fedorenko som närmast kommer från ukrainska högstaligan.

Domsjö är en pigg nykomling som kommer hamna på övre halvan. Framförallt offensivt ser laget intressant ut.

Arnäs har tappat ett par tunga pjäser (Mikael Sellin och Glenn Vettersand bla), men har fått bland annat Martin Sjöblom, Tobias Staaf och målvakten Robin Sedin. Tror Arnäs biter sig fast i toppen.

Andralagen Anundsjö 2, Friska Viljor 2 och Frånö har väl inga större ambitioner att bli topplag, därför tror jag de kommer hamna i mitten av tabellen.

Nätra, Ramvik och Sidensjö tror jag får kämpigt i botten.

Så här tror jag serien slutar:

1. Björna IF

2. KB65

3. Älgarna

4. Arnäs IF

5. Domsjö IF

6. Anundsjö IF 2

7. Höga Kusten

8. Friska Viljor 2

9. Frånö SK

10. Sidensjö IK

11. Nätra

12. Ramvik

 

 

Foto: Älgarnas hemsida.

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Tips: division 4 Ångermanland”

  1. Säger inget om tippningen i sig, men jag kan tycka av att någon som bloggar på en tidning, förmodligen avlönad för arbetet, eller ej spelar mindre roll.

    Tycker man kan göra en mer utförlig analys, drygt 1 månad minst har trupperna varit spikade. Väldigt lite resonemang egentligen om varför. Det kanske man kan tänka på i framtiden.

    Mer text om lokal fotbollen efterfrågas av många 🙂

    1. Absolut, även om jag ”bara” gör det här på hobbynivå och inte har det som yrke måste jag vara beredd att ta emot minst lika mycket kritik. När man skriver en sån här typ av blogg är man ju medveten om att man provocerar och trampar på en och annan öm tå. Visst, jag skulle kunna göra en ordentlig djupdykning och analysera varenda lagdel i varje lag i fyran. Ringa tränare och kontakter och kolla nyförvärv, men det tar enormt mycket tid. Mycket mer än vad man tror. Hade jag varit arbetslös och gått på A-kassa hade jag LÄTT skrivit dubbelt så mycket mer än vad jag gör nu. Jag nöjer mig så här. Tack ändå för bra kritik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *