Fyra lag gör upp om seriesegern i division 3

Kramfors, Friska Viljor, IFK Timrå och IFK Umeå.
Något av dessa lag kommer att vinna division 3 mellersta Norrland 2015.
Roger Dannbergs Gottne kan överraska.

Jag har ingen koll på IFK Umeå. Men har hört att de har ett spelskickligt lag och huvudtränare är ingen mindre än Steve Galloway. Engelsmannen som kom till Stockholm i slutet av 1980-talet och blev stor publikfavorit bland djurgårdarna. 1988 vann Galloway Djurgårdens interna skytteliga och var med och förde laget till SM-final där det blev förlust mot Malmö FF. Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna döpte ett supportertåg på väg mot Göteborg 2005 till Galloway Groovy Train som en hyllning till honom. IFK Umeå kom fyra i division 3 Norra Norrland i fjol.

Efter ett snack med Jimmy Holmgren (en längre intervju med honom kommer på bloggen senare under veckan) inser jag att IFK Timrå vill något med årets säsong. ”Vi ska helt klart vara med i toppen”, säger Holmgren som tidigare spelat med Själevad, Domsjö, Anundsjö och Gottne. IFK Timrå innehåller flera unga och talangfulla spelare och man har fått tillbaka en gammal kämpe, Johan Melander, som var med i division 1 för några år sedan. Timrå slutade femma i fjol.

Friska Viljor slutade tvåa i fjol – föll i näst sista kvalrundan – och Ö-vikslaget har siktet inställt på att ta hem trean i år. Man har plockat in en ny anfallare från Sierra Leone. Tom Bongay är en ersättare för landsmannen Albert Kargbo som öste in mål i FV under två säsonger. Kargbo har gått till division 2-laget Valbo. Enligt uppgifter är Bongay en kraftfull och explosiv spelare på nästan 190 centimeter som Umeå FC haft ögonen på under ett par år. Centrallinjen ser stark och bred ut i FV.

Kanske lite tufft att tro att nykomlingen Kramfors ska husera i toppen. Men Kramfors har fått hem sin stora son Petter Thelin. Anfallaren som överraskande hamnade i Malmö FF för några år sedan. Tror att Thelin kommer att göra 20-25 mål. Och det betyder givetvis mycket för Kramfors. Duktige innermittfältaren Marcus Jössund lär hitta ett bra samarbete med Thelin. Dessutom har Kramfors fått närmare tio spelare från samarbetsklubben Frånö. Frånö slutade trea i trean i fjol men har lagt ner sin a-lagsverksamhet.

Tränaren Roger Dannberg är rutinerad och slug. Får han sina gubbar att jobba som han vill kan Gottne bli en obehaglig överraskning för många lag. Gottne har plockat in en mycket skicklig mittfältare från Jönköpingsklubben Råslätts SK. Emir Ragipovic från Serbien har varit en av de bästa innermittfältarna i division 2 Västra Götaland under de senaste åren. Ragipovic är otroligt rapp i steget.

Så här tippar jag division 3 mellersta Norrland
1 Friska Viljor
2 IFK Timrå
3 IFK Umeå
4 Kramfors
5 Gottne
6 Frösö
7 Alnö
8 Brunflo

9 Sandviks

10 Kubikenborg
11 Röbäck
12 Spöland Vännäs

Publicerat av

2 reaktioner till “Fyra lag gör upp om seriesegern i division 3”

 1. 1 IFk Timrå
  2 IFK Umeå
  3 kubikenborg
  4 gottne
  5 frösö
  6 kramfors
  7 friska viljor
  8 sandviks

  9 alnö

  10 brunflo
  11 Röbäck
  12 Spöland Vännäs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *