En stor förlust för Friska Viljor

Andreas Fahlgren slutar alltså som sportchef i Friska Viljor FC. En stor förlust för stadslaget.
Fahlgren kom in som en frisk fläkt. Han har åstadkommit mycket under sina tre och halvt år i klubben. Han var bland annat en viktig pjäs när FV ändrade riktning och inledde satsningen på att utveckla unga spelare. Fahlgren byggde upp ett bra samarbete med många klubbar i Örnsköldsvik. Numera vill alla (nästan) lovande unga killar spela för FV. Han brinner starkt för att utveckla fotbollen i Örnsköldsvik.

Jag har haft kontakt med Andreas Fahlgren ganska ofta. Han har alltid varit entusiastisk och ville hela tiden förbättra förhållandena för spelarna. Fahlgren kom säkert till en gräns där han kände sig trött och sliten – rädd för att helt enkelt gå in i väggen – bli utbränd. Han säger själv att orsaken är att han inte känner sig tillräckligt motiverad längre, vilket krävs av en person som ska vara med och utveckla klubben ytterligare och upp på nästa nivå.
Det är svårt att hitta personer till föreningar med samma driv och engagemang som Andreas Fahlgren visat. Det blir inte lätt att hitta en värdig ersättare till Andreas Fahlgren.

FV:s ordförande Per-Olof Östman blev nedstämd över Fahlgrens beslut.
Och så här säger Josip Pavic, tränare för division 3-laget: ”Det kom som en chock. Jag har haft en bra dialog med ”Fahla” som gjort ett mycket bra arbete för klubben. Hans sätt att vara var väldigt nyttigt. Jag hade förhoppningar om att bygga vidare med Fahla”.

Jag vet att min moderklubb Domsjö IF är tunn på ledarsidan när det gäller herrlaget (nya i division 4). Dan Östensson är herransvarig – och har ingen stöttning. Andreas Fahlgren var målvakt i Domsjö och efter spelarkarriären jobbade han med herrlaget. Jag skulle inte bli förvånad om Östensson slår Fahlgren en pling.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *