För många importer i FV

Jag var på Skyttis i lördags. Obehagligt kallt, man kunde tro att det var november. Traskade runt med min kamera, tur att handskarna var med. ”Visst är jag snygg i gulsvart”, sa Toby Davis till undertecknad under första halvlek. Friska Viljor har fått in en passningsskicklig mittfältare. Toby Davis syntes mest under första 45 minuterna då han levererade flera fina bollar. Bolltrygg engelsman som gjorde tre säsonger i den röda Anundsjötröjan.

Friska Viljor hade fem importer på plan från minut 62 då nyförvärvet Tom Bongay byttes in. Att FV måste ha fem utlänningar rimmar dåligt med klubbens uttalade talangutveckling. Att halva startelvan i ett division 3-lag innehåller fem utländska spelare är fel väg att gå. FV vill vinna trean och ledningen tror att det krävs importer för att klara av det.

21-årige Tom Bongay från Sierra Leone tog platsen längst fram i FV:s 4-2-3-1 uppställning. Han var rätt osynlig och hade svårt med bollkontakten. Förmodligen var han lite spänd och nervös. Jag trodde att FV skulle satsa på Rasmus Engström på topp. Så gick snacket för någon månad sedan. Men FV-ledningen tyckte att laget behövde fler anfallare. Därför valde man att plocka in Bongay. Engström höll till på yttermittfältet i premiären.

FV slarvade bort en stabil tvåmålsledning under de sista tio minuterna mot Kubikenborg. Det roligaste med premiären var Herman Johansson, född 1997, som gjorde sin första seriematch från start i division 3. Rivig, löpstark och kraftfull spelare som från sin position på kanten utmanade och agerade respektlöst. Herman blev målskytt också och kunde ha gjort fler. Han har saker i sin fotbollsbag som kan räcka betydligt högre än division 3. Det ska bli spännande att följa Herman Johanssons utveckling.

Fin gest att hylla den avgående FV-sportchefen Andreas Fahlgren. Startspelarna formade Fahlgrens namn på tröjorna när de stod uppställda inför publiken.

Två av distriktets lag i norrtvåan läcker oroväckande mycket. Härnösands FF har tio insläppta på tre matcher. Sollefteås målvakt Kristoffer Westerlund har släppt förbi sig nio bollar. Nykomlingen Sollefteå har fått en mardrömsstart med tre nederlag. Det blir inte lätt i nästa omgång heller då Ånge gästar Nipvallen. Topptippade Ånge verkar ha kommit igång efter 6-0 mot Härnösand i lördags.

Anundsjötränaren Lennart Andersson var nöjd med defensiven mot Boden, 0-0, men framåt hände inte mycket. Bara tre mål på tre matcher är för svagt. Men två baklängesmål är bra. Fyra poäng av nio möjliga är en okej start för Anundsjö som inte har en trupp som kan ligga med i toppen i år. Den är alldeles för tunn. Nästa helg spelas årets första distriktsderby då Anundsjö tar sig an Härnösand på Skyttis i Örnsköldsvik. Jag hoppas på varmare väder då.

Team TG (tidigare Teg) har startat norrtvåan starkt. Tre vinster och 7-0 i målskillnad. Umeå FC är ett annat Umeålag som inlett säsongen positivt. Obesegrat i norrettan efter tre omgångar. Men förre Anundsjöspelaren Christoffer Milde har inte spelat någonting på grund av skada.

Publicerat av

3 reaktioner till “För många importer i FV”

  1. Gäller inte detta alla klubbar, ingen nämnd,ingen glömd som vill spela på en högre nivå än vad man klarar av med sitt eget spelarmaterial? Detta har efter att Junsele blivit hånade av de flesta i fotbollsÅngermanland blivit mer regel än undantag att plocka in spelare som är mest intresserade att visa upp sig för att ev.kunna få mer betalt i någon annan klubb.

  2. Det är trist att detta snart är mer en regel än ett undantag i väldigt många lag i regionen. Ännu mer trist att ett lag som FV som verkade ha en annan inriktning följer efter

  3. Tack och lov för att dessa lirare kommer och livar upp fotbollen, den dagen vi slutar ta in Afrikaner, Engelsmän och andra nationaliteter så slutar vi gå på fotboll. Dessa spelare tillför KONKURRENS också, många svenska spelare är åt helsike för lata! Ujuj jag har massor med exempel. Utlänningar behövs i Sverige och i svensk fotboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *