Låga publiksiffror så här långt

Nu har de högre serierna (division 2 och 3) spelat några omgångar och vi kan konstatera att det har varit blygsamma publiksiffror så här långt.

Friska Viljor hade endast 150 åskådare i sin hemmapremiär förra helgen. Det tycker jag är för dåligt, jag tycker klubben är värt minst det dubbla. Jag vet hur hårt klubben jobbar för att skapa ett intresse kring Friska Viljor på stan – och på sociala medier är man lysande. Det borde ha gett effekt. Men inte alls, inte än i alla fall.

Kramfors hade över 300 igår och det tycker jag är helt ok. Det är där nånstans jag tycker man bör ligga som division 3-klubb. Kramfors känns över huvud taget en klubb på frammarsch, med en ny konstgräsplan och att man har fått hem en av Ångermanlands största talanger: Petter Thelin. Det finns ett stort fotbollsintresse i Kramfors och jag tror inte vi har fått se publiktoppen ännu. I matcherna mot Gottne och Friska Viljor är jag nästan säker på att vi får se över 600 åskådare på Kramfors IP.

Anundsjö har haft kring 300 åskådare i sina hemmamatcher. Men det är mest Skyttis ”fel”. Hemma på Olympia i Bredbyn kommer det aldrig under 500 åskådare. Anundsjö brukar ha sin publiktopp strax före och efter uppehållet, för att sedan till hösten när älgjakten drar igång få en minskad publik.

I derbyt Själevad-Hägglunds igår är den officiella publiksiffran 103. Men spelarna måste ha räknats in i den siffran, för av det jag hörde var det knappt någon som satt på läktaren under matchen. Om det var 100 eller inte låter jag vara osagt, men ett derby mellan Ö-viks bästa damlag borde lockat betydligt fler. Minst 200 tycker jag är godkänt.

En förklaring till varför det har varit låga publiksiffror stavas självklart vädret. Det brukar alltid bli mer folk på fotbollsmatcherna ju närmare sommaren vi kommer. Fotboll är en utomhussport och det är klart att det är inte är så kul att frysa sig genom 90 minuter av fotboll. Ibland spelar det ingen roll hur mycket man klär sig, man fryser alltid ändå, framförallt i blåsten på Skyttis.

Nu längtar jag till sommaren då man kan njuta av lokal fotboll.

Och av det varma vädret.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *