Josan glänste i ett offensivt Höga Kusten

Myckelgensjö/Anundsjö 2 vann mot Höga Kusten med 4-3 på Georgsvallen i Myckelgensjö, efter att Rami Mansour blev stor matchvinnare när han satte segermålet i absolut sista sekunden.

Ja, var ska man börja i en sån här känslomässig berg- och dalbana?

Eftersom naturgräset inte inbjöd till något skönspel var det moralen och kampen som satte prägel på matchen.

Första halvtimmen kände spelarna mest på naturgräset och tog det säkra före det osäkra. Det var ett tillslag på bollen som gällde och båda lagen låg djupt ner i planen för att inte blotta sig bakåt.

Så plötsligt uppstod en chans från ingenstans efter en miss i Höga Kustens försvar. Kvicke Jonas Edblom snappade upp bollen och lobbade behärskat in 1-0 till M-sjö/AIF. Innan dess hade M-sjö en boll inne efter en hörna, men domaren dömde bort målet.

1-0 stod sig halvleken ut. En jämn sådan där underhållningsvärdet var lika med noll. Men underhållningen skulle komma i andra halvlek. Häng med nu!

Direkt efter paus såg man att det här var ett annat Höga Kusten som kom ut. Handbromsen var släppt och det var full fart framåt. Alex Josan hade lekstuga och hade några trevliga finter där hemmaspelarna blev uppsnurrade på Georgsvallens lilla läktare. Det var bara en tidsfråga innan M-sjö-nollan skulle spräckas. Och lika logiskt som rättvist gjorde också den magiska Alex Josan 1-1 efter bara fem minuter spelade av den andra halvleken. Trycket och attackerna av Höga Kusten bara fortsatte efter kvitteringen, och nånstans i bakhuvudet hann man tänka att snart kommer också 1-2. Och bara sex minuter efter kvitteringen gjorde så Josan sitt andra mål för dagen med en nick över Adrian Lundgren i M-sjö-målet.

Ridå, Myckelgensjö! Då var det bara att gratulera Höga Kusten till tre pinnar då.

Eller?

Nej, inte alls. Mycket beroende på Höga Kustens tokoffensiv samtidigt som Myckelgensjö hade en stekhet Jonas Edblom – som högg på allt som rörde sig – var det inte avgjort på långa vägar.

M-sjö kvitterade lite överraskande (efter en lång HK-press) på hörna genom Johan Genlund i den 60:e minuten. Lika igen alltså. Men likafullt fortsatte Höga Kusten sin våldsamma offensiv. Faktum är att med jämna mellanrum kontrade M-sjö och på grund av HK:s offensiv blev det till rena frilägen till hemmalaget. Frilägen som inte hemmalaget utnyttjade.

Men Höga Kusten skulle ånyo ta ledningen. Aurel Mardare gjorde 2-3 med 20 minuter kvar. Där nånstans kan man tycka att Höga Kusten borde ha backat hem och försökt spelat av matchen på ett typiskt italienskt vis. Men efter ännu ett friläge gjorde Jonas Edblom sitt andra mål i matchen och 3-3 stod på tavlan med kvarten kvar att spela.

Trots att det stod 3-3 med 15 kvar att spela var det inget av lagen som fegade ur och parkerade bussen. Nej då. Det var Hawaii-fotboll när den är som värst. Spelet böljade fram och tillbaka och det kändes som det var fifty-fifty för vilket lag som skulle få sista ordet.

Det ordet fick Rami Mansour och Myckelgensjö/AIF. Efter ett friläge (vad annars?) sprintade Rami längs vänsterkanten och tog sig in i straffområdet och sköt 4-3 med vänstern i matchens absolut sista sekund. En galen fotbollsmatch var därmed över.

Rättvist? Nja, kanske inte. Vem som skulle vinna den här matchen kändes mer som att singla slant.

Höga Kusten då? Ja, det är ett lag fullproppat med talang för att vara på division 4-nivå. Och med den fantastiske Alex Josan har de en sylvass offensiv.

Men så var det här med organisationen och försvarsspelet. Med ett organiserat försvarsspel skulle Höga Kusten vinna division 4, det är jag övertygad om. Så mycket talang har detta lag. Ibland kändes det som om HK spelade utan ytterbackar. Jag tror jag aldrig har spelat mot ett lag som har en sån annorlunda uppställning. Det kom spelare från alla möjliga håll. Men jag tror ändå Höga Kusten blir ett topplag i årets division 4.

Bäst i Höga Kusten var utan tvekan Alex Josan som gjorde lite som han ville emellanåt. Kusten hade också ett par skickliga spelare på mittfältet som jag inte kan namnet på.

Bäst i Myckelgensjö/AIF var Jonas Edblom. Ett omnämnande går också till Rami Mansour som hela tiden hade viljan att utmana i andra halvlek, och på så sätt skapade flera frisparkar nära straffområdet.

 

Myckelgensjö/AIF 2-Höga Kusten 4-3

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *