Sollefteå tog första poängen

Sollefteå spelade 1-1 borta mot Gällivare/Malmberget inför en fin publiksiffra (521). G/M tog ledningen i den 8:e minuten genom mittbacken Kieron Kenny. Kvitteringen skulle dock komma, och det genom unge Rasmus Bergström med kvarten kvar att spela. Även om Sollefteå inte tar älgakliv i tabellen med den här poängen är det viktigt – framförallt mentalt – att äntligen få spräcka poängkolumnen. Men det var bara en tidsfråga innan Giffarna skulle ta första poängen med tanke på att laget har gjort bra prestationer i de senaste macherna. Framförallt mot Ånge på hemmaplan förra helgen var en fjäder i hatten trots 0-1-förlusten. Nästa match för Sollefteå är Selånger hemma och då får vi verkligen se vad den här första poängen har betytt för laget.

Härnösand vann mot Skellefteå med 3-2 och efter att HFF åkte på storstryk mot Ånge för ett par veckor sedan har laget verkligen repat mod och gjort två bra matcher efter det. 0-0 mot Anundsjö borta och nu alltså seger mot Skellefteå. Förra säsongen hade HFF en katastrofvår och hade efter fem omgångar ifjol skrapat ihop 4 poäng och nu står alltså laget på 7 poäng. Om Härnösand kan konservera den här formen framöver kommer laget att vara på övre halvan i tabellen under sommaruppehållet.

Nykomlingen Bik SK imponerade verkligen inte på försäsongen. Med all rätt blev laget också tippat sist i tabellen inför seriestarten. Men som Härnösandslaget har gett svar på tal åt de så kallade ”experterna”. Efter segern idag med 1-0 mot Alvik har laget tagit maximala 9 poäng och har 6-0 i målskillnad. Vem hade kunnat tro det innan serien började? Drömstart de luxe för Bik SK.

Det svänger minst sagt om Friska Viljor. 3-3, 4-0, 0-5 är en säsongsinledning som är ömsom vin, ömsom vatten.  Vi vet inte riktigt ännu var FV står. Blir denna säsong fågel, fisk eller mittemellan? Svårt att svara på än så länge. Spöland/Vännäs väntar i nästa match och den matchen borde ge en fingervisning åt vilket håll FV är på väg.

Kramfors Alliansen har tagit full pott så här långt – tre matcher occh nio poäng. Lägg därtill en Petter Thelin i hysterisk målform (6 strutar). Nu ska jag inte ta ifrån KA någonting, men om vi ska vara ärliga har Kramfors mött lag som kommer att husera på nedre halvan av tabellen. Sundsvallslaget Alnö har stora problem i försvarsspelet. Förlust mot Gottne förra helgen med 1-4 och idag 0-4 mot  Kramfors. Men ändå – nio poäng är alltid nio poäng. Det kan ingen ta ifrån Kramfors Alliansen.

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *