Omställningen blev för stor – för båda parter

Lennart ”Kral” Andersson får gå för att spelartruppen fått nog av en tränare som ställer för höga krav och kör med en ledarstil som flera i gruppen inte orkar med. Det blev en för stor omställning jämfört med andra tränare de haft. Kral har kunnat höjt rösten och agerat som en ”buffel” i andra klubbar men i Anundsjö gick det inte.

Att en förening i Ångermanland sparkar tränaren redan efter sex omgångar måste vara unikt. Det kan aldrig ha hänt. Ingen är vinnare i detta. Det jag kan tycka är lite konstigt är varför klubbledningen (läs sportchefen Bruno Nilsson)  inte samlade hela gruppen tillsammans med tränaren Andersson och försökte reda ut ”problemen”. Men det hade kanske redan gått för långt. Vad jag har sett och upplevt i matcherna är att glädjen verkar ha försvunnit, att spelarna tappat självförtroendet.

Tråkigt hur som helst att en erfaren och respekterad tränare inte får chansen att visa vad han kan göra med Anundsjö. Jag kände att detta var något nytt och spännande, att ta hit en tränare som inte är från Ångermanland. Och Kral har dessutom stora framgångar bakom sig.

Nu tog Kral över ett betydligt sämre lag jämfört med förra säsongen. Han blev lovad tre toppspelare av Bruno Nilsson. Moldaven Mihail Turcan räknades in som en av dem men han har inte visat något ännu som sticker ut. De övriga nya håller knappt div 3 klass. Amerikanen som Anundsjöspelaren Mackenzie Ward tipsade om har varit en flopp.

Om man ska förenkla det så kan man säga att det blev en för stor kulturkrock för Kral. Fotbollen här är på en annan nivå än han är van vid, och hans stil går hem bättre i södra Sverige.

Lennart kom in på ÖA i tisdags. Vi pratade fotboll och ishockey. Han sa att han ville vara med och utveckla fotbollen i Örnsköldsvik till något bättre och han hoppades se ett samarbete mellan Anundsjö och Friska Viljor. Kral får aldrig den chansen.

Publicerat av

En kommentar till “Omställningen blev för stor – för båda parter”

 1. Mesar, hur ska ni då bli proffs. Gustaffsson och gnällspikar får väl lämna över sin plats till unga som vill!!! Det heter ju elit!!!
  Dom kan starta ett lag i korpen med Bruno som träanre!

  Hur ska dom stå ut med Ijeh då, pinsamt? Äscch det blir väl krypa till korset och ta tillbaka Robert B. Pinsamt hoppas Robert tackar nej till sådan amatör förfrågan! Hade verkligen sänkt min respekt för Robert B.

  Låt andra tränaren ta över han gör som korpen gubbarna vill!
  Finns inga talanger i AIF tydligen bara trötta lata spelare!
  PINSAMT! När vi får klass för en gångs skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *