Formstarkt Härnösand

Härnösands FF är ett av norrtvåans formstarkaste lag. Efter helgens 1-0 hemma mot Team TG har Niclas Hälldahls manskap plockat tio poäng på de fem senaste matcherna. HFF blev det första laget som besegrade Umeålaget Team TG. HFF gjorde det med en man mindre i 60 minuter!

Tre lag har ryckt en del, Hudiksvall, Team TG och Ånge, efter nio omgångar. Härnösand är elva poäng efter Hudiksvall. För att HFF ska närma sig toppen måste laget få igång målskyttet. 13 mål är klart minst av lagen på övre halvan. 

På onsdag ska Härnösand till Nipvallen för att möta jumbon Sollefteå som bara fått ihop en poäng (tre poäng upp till kvalplats). Sollefteå har två distriktsderbyn den här veckan. På lördag väntar Anundsjö på Skyttis. 

Anundsjö, som är tre poäng bakom HFF, har nätat 17 gånger och tio av målen har kommit i de två senaste hemmamatcherna. AIF har dock mött två av seriens sämsta lag, Valbo och Bergnäset. Men helt klart börjar det hända mer positiva saker i Anundsjös anfallsspel. Och det var viktigt för Anundsjö att nyförvärvet Mihail Turcan fick sätta sina två första mål för säsongen på Skyttis i lördags. Joel Åman flyttades upp som forward (var yttermittfältare i de fyra första matcherna) borta mot Ånge och Åman har gjort sju mål på de fem senaste matcherna.

Anundsjö spelar säsongens första match på ”nya” Olympia (konstgräs) mot Selånger 13 juni.

Nykomlingen Bik har startat norrettan sensationellt bra. Härnösandslaget har tagit 16 av 21 möjliga poäng. Bik är trea, en poäng efter ledande Åkullsjön från Robertsfors. Simone Edefall gjorde Biks mål mot just Åkullsjön i helgen. Edefalls sjätte fullträff för säsongen och hon ligger med i skytteligatoppen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *