Slutade snusa – då upphörde hjärtproblemen

37-årige Peter Johansson har gjort hälften av Älgarnas 24 mål.
– Förvånande att en gubbjävel som jag kan spela på en ovan position och ändå göra så mycket mål. Det är lite märkligt fast roligt. Men jag är bra tränad, säger 38-åringen som spelar forward för första gången på tio år.

Peter Johansson mår förträffligt nu. Inte bara för att Älgarna toppar division 4. Han har även fått ordning på hjärtat.
– Jag började få problem med hjärtat för några år sedan. Det rusade iväg för mycket vid maxpuls.
Han kände att han var tvungen att förändra någonting.
– Jag slutade snusa och mår mycket bättre i dag. Jag fick kontroll på hjärtat. Och efter att jag fick klartecken från sjukhuset körde jag stenhårt med löpning från november till mars.

Peter Johansson spelade ingenting 2014. Han har tidigare representerat Härnösands FF i tvåan och huserade i division 3-laget Frånö 2013.
– Jag tycker det är skitroligt med Älgarna. Ett yngre gäng och det är bara inhemska Härnösandskillar. Stefan Wallin och Olle Halén har jag spelat ihop länge med.

På fredag spelar Älgarna säsongens första match på naturgräset på Ängevallen.
– Ängevallen är ett speciellt ställe. Det ska bli kul, men jag föredrar konstgräs. Vi får hoppas att det blir mycket folk på fredag. Vi har haft förvånansvärt mycket publik på våra hemmamatcher. Jag ser fram emot fredagen.
Seriefinalen i division 4 har alla chanser att bli en kanonmatch. Björna är det enda obesegrade laget i serien. Lagen står på samma poäng men Älgarna har en match mer spelad.
– Högintressant som tabellen visar. Men jag vet inget om Björna.

Efter sex raka segrar åkte Älgarna på säsongens första nederlag (0–2) i förra omgången borta mot Höga Kusten.
– För varje vinst kommer man närmare en förlust. Höga Kusten var bra anfallsmässigt och vi lyckades inte utnyttja deras svaga länk som är försvaret. Men vi har lämnat den matchen och flyttat fokus på Björna som vi ska slå.

En annan profil som har spelat i division 2 återfinns i Björna. Förre Anundsjöanfallaren Martin Åberg missar dock seriefinalen. Han ådrog sig en knäskada mot Myckelgensjö i mitten av maj.
– Det är inte lika allvarligt som vi trodde, men det blir inget mer spel för Martin före uppehållet. Men enligt Magnus Håkansson (Modo Hockeys sjukgymnast) är det i alla fall till 95 procent inte korsbandet, säger Björnatränaren Björn Moström.
´

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *