Solsken och tre poäng för de blåsvarta

Domsjö IF mot Sidensjö IK en fredagkväll. Kan det vara något? Visst. Fyran är vad den är och mer lokalt blir det inte. Och för mig är det ingen större skillnad mellan att se Anundsjö i tvåan eller en match fyran. Det är fotboll. Och i fyran finns inga importer, här spelar många med sina moderföreningar. Klubbkänslan är stor och man byter ogärna klubb.

Ta spelare som Marcus Östman i Domsjö och Jimmy Viström i Sidensjö. Östman, 25, har väl gjort närmare tio säsonger i DIF och är en viktig spelfördelare på mittfältet. Målvakten Viström, 30, kom till Sidensjö från Mellansels IF 2002.

Två lag på nedre halvan som var ute efter viktiga poäng. Domsjös Mattias Söderkvist var i fokus i första halvlek. Han gjorde 1-0 efter 32 minuter. Ett härligt skott från 17 meter som gick in vid Viströms högra stolpe. Tre minuter senare slog Söderkvist en perfekt djupledsboll fram till Cherubin Tindani Boykoule som ur mycket svår vinkel sköt över Viström och bollen gick in vid Sidensjömålvaktens högra stolpe. Boykoules sjätte mål för säsongen och han är Domsjös bäste målskytt. Sevärd spelare, snabb och teknisk.

Sidensjö hade lite mer boll i andra men hade svårt att skapa något vasst. Domsjö missade (Morteza Jafari) en straff efter 75 minuter. Alexander Nehlin satte 3-0 i 83:e minuten.

Jag har ett extra gott öga till Domsjö IF eftersom det är min moderklubb (tvingades sluta redan vid 19 år på grund av knät, fick beröm i ÖA i min sista match, DM mot Västra). Brukar alltid försöka se ett par matcher varje säsong på vackra och idylliska Domsjö IP. Den gamla träläktaren med tak är i stort behov av renovering. Man får inte sitta där nu eftersom pelarna som bär upp läktaren är gamla och slitna. Hur som helst infinner sig alltid en glad känsla när jag ser det blåsvarta gänget i aktion.

Domsjö har haft framgångar de senaste åren, klättrat från sexan till fyran på två år.

Domsjö har en spelare vid namn Mohammed Ali. Hur coolt är inte det.

Fyran ska vi vara rädda om. Det är en serie som väcker känslor, tack vare många derbyn och det dyker alltid upp spelare som huserat på högre nivå. I år har bland annat Älgarna fått in Peter Johansson (leder skytteligan) som varit i tvåan och i Björna lirar en annan van målskytt, Martin Åberg som gjorde sex säsonger med Anundsjö i tvåan. Profiler som kryddar serien. Just Älgarna och Björna har dragit ifrån de övriga. Lagen möttes under fredagskvällen.

Björna tog över serieledningen efter sjunde raka trepoängaren. Björna har den imponerande målskillnaden 24-4. Björna vände 0-1 till 2-1 efter två mål av Mikael Sellin.

Det blev en trevlig fredagkväll på min lediga dag. Solsken på Domsjö IP och tre poäng för de blåsvarta.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *