Sansa dig Anders

Sollefteåspelarna protesterade vilt. Klubbens sportchef Anders Qvist menar att domaren Ulrik Ulander från Husum (fyra mil norr om Örnsköldsvik) inte ska döma Anundsjö eftersom han är från Ö-vik.
Sansa dig Anders. Jag är helt övertygad om att Ulrik Ulander inte favoriserar Anundsjö. Han har dömt många matcher där Ö-vikslag varit inblandade. Nu är det väl kanske inte konstigt att Richard Aarseth (tränaren) och Qvist blir förbannade när man var så nära att ta årets första trepoängare. Sollefteå är i stort behov av poäng (bara tre efter elva omgångar).

Men jag litar på att domarna, Ulander och assisterande Jonas Hägglund uppfattade situationen korrekt. De menade att Anundsjös Tobias Stenberg fick en spark på benet innanför straffområdet och att han ramlade utanför.
Ulrik Ulander ville inte kommentera Anders Qvists påstående att han inte ska döma Anundsjö. Qvist hade tagit reda på att Ulander dömt Anundsjö fem gånger sedan 2013 och att han i dessa matcher blåst fyra straffar till Bredbynlaget. Utifrån det ansåg Qvist att Ulander har ett för ”gott öga” till Anundsjö. Jag har ingen koll på hur de tre tidigare straffarna sett ut. Men kan inte tänka mig att han ”favoriserar” Anundsjö. Ulrik Ulander är en av våra bästa domare i Ångermanland.

Jag pratade med Ulander under söndagen och han förstår ingenting när det gäller kritiken från Sollefteås ledare. ”Pinsamt att han dömer straff och vi har för dåliga domare i distriktet”, sa Aarseth fem minuter efter slutsignalen på Skyttis i lördags. Sollefteås tränare ska nog i stället lägga energi på att få sitt lag ta fler poäng i norrtvåan. Ulander pratade med Sollefteås målvakt Kristoffer Vesterlund efter matchen. ”Du gjorde en bra match men det var inte straff”, sa Vesterlund till Ulander.

Sollefteås defensiv var bra mot Anundsjö. Med lite tur hade man gjort 2–0 på några omställningar. Det var starkt av Sollefteå att spela så jämnt mot Anundsjö eftersom laget saknade en handfull ordinarie spelare. Men Sollefteå kommer inte att spela i tvåan nästa år om man inte utvecklar sitt anfallsspel. Bara sex mål på elva matcher säger väl allt.

Division 2 Norrland blir inte spännande för Ångermanland när det gäller toppstriden. Härnösands FF och Anundsjö är alldeles för långt efter. Jag vet inte riktigt vad Anundsjö vill med sitt spel nu. Nye tränaren Sergiu Tanurcov har gått över till 4-3-3. Helt fel anser jag. Det saknas kreativa spelare på mittfältet. De tre längst fram, Joel Åman, Mihai Turcan och Tobias Stenberg sprang långa stunder i tomma intet i distriktsderbyt. Martin Dimoski spelade till höger på mittfältet för första gången i Anundsjötröjan. För mig kommer han bäst till sin rätt som vänsterback.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *