Jag lider med spelarna i Härnösands FF

Härnösandsspelarna hade säkert en trevlig grillkväll hos tränaren Niclas Hälldahl i lördags. Laget hade tidigare under dagen vunnit sin åttonde match i division 2 Norrland. De tre poängen mot Ånge betyder att Härnösands FF är med i toppstriden inför hösten.

Men jag tycker dock synd om spelarna i Härnösands FF. Publiken sviker. Bara 145 kom till Högslätten mot Ånge. Hemmasnittet ligger på usla 95 åskådare. Jag förstår ingenting. Varför vill inte fler se HFF spela fotboll?

Härnösands FF:s sju senaste matcher har inneburit 17 poäng av 21 möjliga. Försvarsspelet har blivit avsevärt bättre. HFF släppte in 16 mål på de sju första matcherna. Det har bara blivit tre baklängesmål på de sju senaste! Laget har hållit nollan i fem av dessa matcher.
Härnösands hemmastatistik är också imponerande. Sex segrar och en förlust. Nederlaget kom mot Söderhamn 17 maj.

Dessa fem lag har ryckt i toppen: Hudiksvall, Ånge, Boden, Team TG och Härnösand. HFF:s avstånd till ledande Hudiksvall är sju poäng.
Hösten inleds 25 juli. Härnösand möter Anundsjö hemma på Högslätten.

Anundsjö har bara fyra segrar på 14 matcher. Klubbens sämsta våromgång på länge och någonting är uppenbarligen fel i Bredbynlaget. Vad jag har hört är sammanhållningen och harmonin inte alls vad den har varit tidigare år. Tror att sportchefen Bruno Nilsson saknar den starka ledartrojkan som fanns förut. Tänker på Robert Bergström, Jonny Dahlbäck och Anders Boman som jobbade tillsammans under fem år.

Anundsjö satsade på sin första heltidsanställde tränare någonsin inför den här säsongen. Men Lennart ”Kral” Andersson fick bara vara med i sex omgångar. Några starka spelare i truppen visade sitt missnöje mot Andersson. Det räckte för att få bort honom. Men därefter har det inte gått så mycket bättre för Anundsjö. Laget famlar fortfarande efter att hitta sin identitet igen.
Sergiu Tanurcov, som var Lennart Anderssons assisterande tränare, gör säkert vad han kan. Han har förändrat en del i Anundsjös sätt att spela. Men det är svårt att göra det en bit in på säsongen. Det viktigaste för Anundsjö, som haft tabellplaceringarna 2-2-3 de tre senaste åren, blir nu att klara kontraktet. Det är bara sex poäng ner till IFK Östersund på kvalplats.

Att Sollefteå GIF kommer att spela i tvåan även nästa år är högst osannolikt. Nykomlingens våromgång är mycket dyster. Fyra poäng, enbart oavgjorda, på 14 matcher, sju mål och 30 insläppta säger väl allt hur illa det är i Sollefteå.
Jag vet inte hur tränaren Richard Aarseth ska kunna få fart på sitt lag. Aarseth har varit frustrerad och slängt ur sig märkliga uttalanden. Bland annat sa han efter mötet med Härnösand att det var sämsta laget som Sollefteå mött i år.

Precis som i Anundsjö är inte harmonin den bästa i Sollefteå. På den här nivån krävs bättre disciplin för att det ska fungera, exempelvis när det gäller träningsnärvaron bland vissa spelare.
Det är kanske dags att hitta en ny tränare som kan föra in nytt blod.

Nykomlingen Gällivare Malmberget drar mest publik i norrtvåan. Norrbottenslaget har ett snitt på 441 åskådare. Boden är tvåa i publikligan med 414. Anundsjö är femma med 256 och Sollefteå åtta med 189.

Publicerat av

En kommentar till “Jag lider med spelarna i Härnösands FF”

  1. Fotbollen är på väg att dö fullständigt!! Går det lite dåligt så skriks det efter nyförvärv, (helst utländsk) istället för att knyta näven och kanske träna mera under uppehållet. FV och Gottne är typexempel, inget fel på typ Sierra Leone men varför värvar man därifrån, har dom varit bra så spelar man inte här i Övik.Undra vad Kral har att säga om Öviksfotbollen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *