Vill lyfta KB 65

Fick ett mail häromveckan, från Robbin Öberg som bara några dagar innan hade valts som ny ordförande för KB 65 Fotboll. Öberg ville träffas och prata allmänt om fotbollen i Örnsköldsvik och KB 65 i synnerhet.

Robbin Öberg vill göra en nystart i KB 65 (Köpmanholmen/Bjästa). Han undrade om jag trodde att klubben har möjlighet att ta upp kampen med Friska Viljor och Anundsjö som är ledande i Ö-viksfotbollen på herrsidan. Jag rådde honom att försöka bygga upp KB 65 på deras sätt, utveckla och skapa något unikt för den klubben.
Öbergs önskan är att skapa ett större intresse bland barn och ungdomar så att KB 65 blir ett självklart val, där man trivs och har stor gemenskap. Att man ska vara stolt att bära KB:s röd-vita tröja.

28-årige Robbin Öberg, som blev vald till ordförande vid ett extra inkallat årsmöte, har stora visioner. Han vill bland annat få in en attitydsförändring, införa mer träningar och en seriösare inställning från unga år. Varför kan inte 11-åringar träna fyra gånger i veckan som killar i samma ålder gör i Modo Hockey, var en frågeställning som Öberg framförde under vårt två timmar intressanta och långa samtal.

Jag blir glad när det dyker upp unga personer som vill engagera sig i föreningslivet (det är inte lätt att få folk till styrelser) och hitta på nya saker som kan driva en förening framåt. När det gäller fotbollen i Ö-vik har mycket gått i samma hjulspår år efter år.

Robbin Öberg har många idéer till förnyelser i KB 65. Jag hoppas att han får hjälp av omgivningen i en klubb med stark tradition.

Han vill bygga upp en stark organisation, skapa en slags röd tråd för verksamheten. Det tar tid, det är han medveten om, och det gäller att jobba tålmodigt och medvetet för att kunna göra en förändring. Jag säger bara lycka till Robbin Öberg. Jag hoppas du får med dig många i bygden! Och att din dröm om att KB 65 ska lira i division 3 uppfylls.

Om man ska komma någonstans i detta liv gäller det att ha en ständig tro på att allt är möjligt.

Publicerat av

En kommentar till “Vill lyfta KB 65”

  1. Kan ha missat nån men jag tror att sedan U21 landslaget första gången kvalificerade sig till ett slutspel 1986 har det deltagit sammanlagt 3 spelare från Norrland i sådant slutspel (Brolin, Lustig, Per Nilsson), fyra om man räknar Per Olsson från Skutskär/Gävle som norrländsk. Småkronorna har typ 8-10 spelare från Norrland bara i årets trupp till VM. Det finns en mycket enkel anledning till detta. Ungdomshockeyn i Norrland tränar som de bästa medan fotbollen inte gör det. Jag tror inte det är antalet träningar per vecka som är stora skillnaden utan längden på säsongen. Det är ju vanligt köra fotboll april-september med 5-6 vkr uppehåll på sommaren. Man har möjlighet att spela fotboll dubbelt så länge i södra Sverige även från tidiga åldrar. Norrländska spelare måste alltså försöka tillgodogöra sig samma kunskaper på hälften så många träningar som de som kommer från bra fotbollsdistrikt. Det är ju självklart extremt svårt. Hockeyn i Ångermanland kör i majoriteten klubbar typ 8 månader på is från 8-9 årsåldern och många, även i små klubbar, kör barmark från april-maj från ungefär U10. Man kan ha olika åsikter om det upplägget men det ger barnen förutsättningar att bli bra. Det är inga konstigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *