Nu blir det division 3 fotboll på Biggevallen

Nu är det helt klart. Det kommer att spelas division 3 fotboll på Biggevallen i Björna nästa år.
Det finns inte på världskartan att Älgarna ska ta sig förbi. Då krävs det att Härnösandslaget vinner resten och Björna förlorar sina tre sista matcher. Björna har inte förlorat en enda match i år!
Älgarna är nio poäng bakom Björna. Dessutom har Björna en betydligt bättre målskillnad. Älgarna får kvala för att nå en plats i trean.

Björna IF kom trea i division 5 2011. Klubben fick platsen i ångermanlandsfyran tack vare att Härnösands FF:s andralag inte gick upp.
Under de senaste åren i fyran (7-2-3-1 är placeringarna) har Björna förstärkt både vid sidan om och på planen. En satsning som nu har gett resultat.
Björna har helt enkelt varit bäst i division 4 2015. Att klubben fick konstgräs har betytt mycket. Att man har haft kontinuitet på tränarsidan har också varit värdefullt. Björn Moström, 38, gör sitt fjärde år. Den förre mittfältseleganten (spelade bland annat med Hägglunds och Anundsjö) har en rak och tydlig ledarstil. Han tvekar aldrig att säga vad han tycker.

Björna har plockat in några före detta Anundsjöspelare de senaste åren som gett laget ännu mer spets och kvalité. Tänker på mittbacken Håkan Holmgren och offensiva spelarna Martin Åberg och Marcus Fransson. Forwarden Mikael Sellin, förre målsprutaren i Friska Viljor, kom från Arnäs inför den här säsongen. Sellin har fortsatt att producera mål, kommit upp i 19 och är tvåa i skytteligan bakom Alexei Josan, Höga Kusten, som gjort 22.
I Björna finns också spelare som varit i klubben sedan barnsben, Olle Lundgren, Lennie Näsman, Emil Thors med flera.

Björna har hittills sjutton vinster, två oavgjorda, noll förluster och målskillnaden 75-14. Laget kan nå 62 poäng. Det skulle vara näst bäst i fyran på väldigt många år. Härnösands FF har poängrekordet. Klubben samlade ihop fantastiska 64 poäng av 66 möjliga 2008 med den enastående målskillnaden 101-15. Björna har chans att passera Anundsjö som nådde 60 poäng 2001.

Publicerat av

Sören Häggkvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *